Haberler

GE, Çalık Enerji'ye Aeroderivetif Gaz Türbinleri Sağlıyor

Güncelleme:

GE, Türkmenistan'ın artan enerji ihtiyacını karşılamaya katkıda bulunmak için Türkiye'nin önde gelen enerji şirketlerinden biri olan Çalık Enerji'ye aeroderivetif gaz türbini teknolojisi sağlıyor.

GE, Türkmenistan'a Hızla Elektrik Sağlamak için Çalık Enerji'ye Aeroderivetif Gaz Türbinleri Sağlıyor

Türkmenistan'ın artan ihtiyaçlarını karşılamak için 360 megawatt'lık güç sağlayan GE teknolojisi

Ülkede enerji üretmek için GE'nin aeroderivetif teknolojisini kullanan ilk proje

Doğalgaz ülkenin enerji geleceği için kilit öneme sahip

Akhal, Mary ve Lebap şantiyelerinde 360 megawatt'lık hızlandırılmış projenin parçası olarak 3 ayrı enerji santrali kurulacak. Akhal ve Mary santrallerinin2013 sonunda, Lebap'ın Şubat 2014'te hizmete girmesi bekleniyor.

Uluslararası Enerji Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, doğalgaz Türkmenistan'ın enerji tüketiminde önemli rol oynuyor. Ülkenin sahip olduğu gazın yaklaşık olarak üçte biri enerji üretiminde, üçte biri de gaz endüstrisindeki arama, üretim ve işleme sektörünün faaliyetleri için kullanılıyor. Ancak ihracata yönelik boru hattı altyapısının yetersizliği ve coğrafi zorluklar nedeniyle Türkmenistan doğalgaz rezervlerini ve başka ülkelere aktarmakta zorluklar yaşıyor. Türkmenistan,hızla enerji elde edilecek ve ülkedeki enerji darlığının önüne geçebilecek Akhal, Mary ve Lebap gibi enerji dağıtım projeleri için çok uygun bir ülke.

Çalık Enerji CEO'su Saim Dinç, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Enerji talebi Türkmenistan genelinde artarken, müşterilerimizin enerjiye zamanında ulaşabilmesini garanti altına almak ve en uzak yöreler dahil köy, kasaba ve diğer yerleşimlerin sosyal ve yaşam koşullarını ilave enerji santralleri ve tüm bölgelere elektrik sağlanması sayesinde iyileştirmek istiyoruz. Bu amaçla Türkmenistan'a altı ay içerisinde 240 megawatt, 2014 senesinin başlarında ise360 megawatt'lık güç temin edecek üç enerji santrali inşa etme kararı aldık. Yeni tesislerimizde GE'nin esnek, etkin ve kendini kanıtlamış aeroderivetif gaz türbinlerini kullanarak bu ihtiyaçları hızlı ve uygun maliyetli olarak karşılayabileceğimizi düşünüyoruz."

GE, Türk mühendislik, tedarik ve müteahhitlik (EPC) firması Çalık Enerji'ye ecomagination onaylı 9 ayrı LM6000 aeroderivetif gaz türbini sağlayacak. Aşkabat yakınlarındaki Akhal santrali iki LM6000-PF ve bir LM6000-PC, Mary kenti yakınlarındaki Mary santrali üç LM6000-PC ve Türkmenabat'ta bulunan Lebap santrali ise üç LM6000-PF aeroderivetif gaz türbinine sahip olacak.

GE Power & Water'ın Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdürü Darryl Wilson şu bilgileri verdi:

"Türkmenistan'daki enerji santrallerinde elektrik üretmek için aeroderivetif teknolojiyi kullanan ilk projeyi yürütecek olan Çalık Enerji, ülkenin enerji ihtiyacını karşılamak üzere kendini kanıtlamış GE teknolojisini kullanarak bu alanda bir çığır açıyor. LM6000ünitelerimiz sahip oldukları esneklik, hızlı başlangıç kapasitesi ve toplam performansları ile bölgeye güvenilir yerel enerji sağlanmasına katkıda bulunacaklar."

LM 6000binlerce uygulama sayesinde kendini dünya çapında kanıtlamış bir ünite. GE, haziran ayında küresel çapta müşterilere sevk ettiği 1000'i aşkın LM6000 ünitesiyle21 milyon saatin üzerinde işletim süresini geride bıraktı. GE'nin ulaştığı bu rakamlar, aynı kategoride yer alan rakip firmalara ait tüm gaz türbinlerinden dört kat daha fazla.

GE'nin yenilikçi aeroderivetif gaz türbinleri yüksek güvenilirlik ve esneklik altında sıfır su tüketimi ile çalışırken kendi sınıflarındaki diğer ürünlere göre daha düşük salınım değerlerine sahipler. LM6000yüksek işletim esnekliği ile birlikte yüzde 99'un üzerinde güvenilirlik ve yüzde97'yi aşan kullanılabilirlik oranı sunuyor. Kendini kanıtlamış kuru düşük azotoksit (NOx) salınım teknolojisi NOx emisyonlarının yüzde 15'likoksijen oranında 15 ppm'e kadar düşürülmesini sağlıyor. Makinenin sahip olduğu yüksek verimlilik birim/güç çıkışı başına rakip teknolojilere kıyasla daha düşük yakıt tüketimi sağlayarak türbin operatörleri için yakıt tasarrufu ve karbondioksit salınımlarını azaltma olanağı tanıyor.

LM6000,GE'nin ecomagination portföyünün bir parçası. Ecomagination ise GE'ninkaynakları maksimize eden, verimliliği artıran ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren yenilikçi çözümler sunma kararlılığının bir ifadesi. Ecomagination portföyünün onay alabilmesi için ürün ve hizmetlerin hem ekonomik olarak artı değer yaratması, hem de çevre dostu performans sergilemesi gerekiyor.

GE'nin aeroderivetif gaz türbini teknolojisi, aynı zamanda firmanın dünya genelinde işletmeler ve topluluklara, birçok yerdefarklı yakıtlar kullanarak şebeke dahili veya harici daha güvenilir ve etkin enerji yaratma olanağı sağlamak için tasarladığı yenilikçi enerji dağıtımı çözümlerini içeren portföyün de bir parçası. GE'nin enerji dağıtımı portföyüJ enbacher ve Waukesha gaz motorları ile Clean Cycle atık ısısını geri kazanma çözümlerini içerir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkmenistan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title