Haberler

Gazze'nin Kardeş Belediyesi Esenler'den, İsrail Ürünlerine Boykot

Gazze ile kardeş belediye olan Esenler Belediyesi, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi.

Gazze ile kardeş belediye olan Esenler Belediyesi, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, belediye olarak İsrail'e ait hiçbir ürünü almayacaklarını ifade etti.

Gazze'de katliamlarını İsrail'e karşı çeşitli sivil toplum kuruluşlarından sonra kamu kurumları da sert tepki göstermeye başladı. Gazze ile kardeş belediye olan Esenler Belediyesi, bebek, çocuk ve kadın demeden günlerdir ölüm kusan İsrail'e karşı bir dizi uygulama başlattı. Belediye ilk olarak, kendi tesislerinde İsrail menşeli hiçbir ürünü bulundurmama kararı aldı. Esenler Belediyesi ayrıca, bundan sonra belediye satın alımlarında da hiç bir İsrail menşeli ürün ve malzemeyi almayacak.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, boykotun sadece belediye tesisleri ile sınırlı kalmayacağını, kalbi Gazze halkı ile birlikte attığına inandığı Esenler halkının da bu boykota destek vereceğini belirtti. Esenler esnafı ve halkından boykota en etkili biçimde destek isteyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Biz Gazze halkı ile iki kere kardeşiz. Birincisi din kardeşiyiz. İkincisi Gazze Belediyesi ile Esenler Belediyesi kardeş belediye. Bu sebeple kardeşliğimizi herkesten daha fazla göstermeliyiz. Kardeşliğimizi bugün göstermezsek başka ne gün göstereceğiz? Esnafımızdan İsrail menşeli ürünleri satmamalarını, vatandaşlarımızın da kullanmamalarını istiyoruz. Aynı zamanda Aynı zamanda bu bir insanlık meselesidir, vebaldir. İnsanlığın öldüğü bir çağda dünyaya insanlığı yine biz göstereceğiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Filistin Esenler İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title