Haberler

Gazze Gazisi Mehmet Tunç Açıklaması

Mavi Marmara Gemisi'nde bulunan Gazze gazilerinden Mehmet Tunç, "İsrail'den alacağım tazminatın 1 lirasını nefsime harcamayıp, Hamas'a bağışlayacağım" dedi.

Mavi Marmara Gemisi'nde bulunan Gazze gazilerinden Mehmet Tunç, " İsrail'den alacağım tazminatın 1 lirasını nefsime harcamayıp, Hamas'a bağışlayacağım" dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde avukatı Abdullah Demirel ile birlikte basın açıklaması yapan Mehmet Tunç, şunları kaydetti:

"İnsani yardım için Mavi Marmara Gemisi'yle yola çıkmıştık. İsrail, Mavi Marmara Gemisi'nde işledikleri cinayeti kabul ettiler. Hala da cinayetleri sürüyor. Bu gece yarısı yine Gazze'ye hava saldırısı düzenlenmiştir. Biz bu ablukanın kaldırılmasını istiyoruz. İkincisi şehit ailelerine tazminat ödemeyi kabul edip, özür dilemişlerdir. Hükümetimiz bu işin peşini bırakmamıştır. Dünyadaki prestijini kaybetmemesi için hükümetin çalışmasını sürdürmesini talep ediyoruz."

"Tazminat parasını alırsam, Hamas'a ve İslami Cihad'a kendi elimizle götürüp teslim edeceğiz. 1 lirasını kendi nefsimize harcamayacağız" diyen Tunç, İsrail'in gece Gazze'ye hava saldırısını da kınadı.

Avukat Abdullah Demirel ise, "Tazminatların şehit yakınları ve mağdur ailelere bir an önce ödenmesini bekliyoruz" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Tunç Marmara İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

title