Haberler

Gazze'den Türkiye'ye İlk Yaralı Getirildi

İsrail'in gazze'ye yaptığı saldırılarda yaralanan Abdulrauf Gazi Muhammed, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kahire'den Türkiye'ye getirildi.

İsrail'in gazze'ye yaptığı saldırılarda yaralanan Abdulrauf Gazi Muhammed, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kahire'den Türkiye'ye getirildi.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle saat 23.40'ta bir refakatçi eşliğinde Kahire'den İstanbul'a getirilen Abdulrauf Gazi Muhammed'i, Atatürk Havalimanı'nın apronunda TİKA Başkanı Serdar Çam karşıladı.

Apronda gazetecilere bir açıklama yapan Çam, Gazze'de yaşanan acı dolu günlerden sonra ilk defa hasta çıkışı sağlandığını söyledi.

Çam, hastanın Mısır'da Refah Kapısı'ndan Ariş'e getirildiğini dile getirerek, Ariş'te şu anda 60'a yakın yaralı hastaneden çıkış yapmış, ancak pasaportları olmadığı için Mısır'dan çıkışlarıyla ilgili sıkıntılar varmış diye konuştu.

Çam, Sağlık Bakanlığı'nın altyapıyı hazırlamasıyla, ilk yaralıyı vize ve pasaport işlemleri Kahire Büyükelçiliğimiz tarafından tamamlandıktan sonra buraya getirttik. Sayın Başbakanımızın talimatı ve imkanlar çerçevesinde diğer yaralıları ve hastaları da getirmeye çalışacağız. Zaten orada yoğun bir şekilde tedaviler yapılıyor. Ancak orada yapılamayan ve müdahale edilmesi gereken ağır yaralılarla ilgili bir insani koridorun açılması için, gerek Kızılay gerek Kızılhaç, herkesle, diğer uluslararası organizasyonlarla bu sürece katkı sağlanması konusunda girişimlerde bulunduk diye konuştu.

YARALININ DURUMU

TİKA Başkanı Serdar Çam, yaralı Filistinli hakkında hekimlerin vermiş olduğu raporlarla ilgili detaylı bilgisi bulunmadığını belirterek, Sağlık Bakanlığımız burada tedavi altına alacak ve gerekli tetkikleri yapacak dedi.

Uçaktan indirilen yaralı Abdulrauf Gazi Muhammed, ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gazi Muhammed Türkiye Kahire Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (5)

MMMM:

5 milyona yakın suriyeli ülkeye girdi ve gelenler hep vasıfsız, yarın hepsi vatandaş da olur, şimdi sıra filistinlilerde, zengin arap ülkeleri nerde

2
4
yanıtYanıtla
türkmenler (:

türkmenleride unutmayın kızılayın çadırı ile tsk nın mermisi ile türkmen avlıyan işid mağdurlarını görün..

5
1
yanıtYanıtla
Ne meraklıyız ama..:

Libya''dan, Gazze''den, Suriye''den, Kuzy Iraktan her yerden yaralı getiriyoruz.. Bir, iki hayat kurtarabilmek için, binlercesinin ölmesi mi gerekiyor? Anlaşılır bir tutum değil.!

3
2
yanıtYanıtla
caner yiğit:

yakında türkiye osmanlıya dönecek her millet var bağımsızlık istemeye şimdiden başlandı bile kürtler tarafından. inşallah sonumuzda öyle olmaz

3
1
yanıtYanıtla
Tc:

Tskanın mermisi değil Rus ermeni Rum gürçü israil Erdoğan imralı mermisi ile öldürülüyorlar

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title