Haberler

Gazze'den Göksu'ya Anlamlı Ziyaret

Güncelleme:

Refik Salim Mikki, "Türkiye halkının Gazze halkına yönelik güçlü duruşu ve yardımsever duruşu için teşekkür etmek üzere buradayım" dedi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'yu makamında ziyaret eden Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mikki, "Türkiye halkının Gazze halkına yönelik güçlü duruşu ve yardımsever duruşu için teşekkür etmek üzere buradayım" dedi.

Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mikki Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'yu ziyaret etti. Esenler Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ziyaretten son derece memnun kaldığını söyleyerek, Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mikki'nin Katar'a bir toplantı için giderken kendisini de ziyaret ettiğini söyledi. Ziyarette, Gazze hakkında konuştuklarını belirten Göksu, "Gazze ve Filistin meselesi bizim de yıllarca hassasiyetle üzerinde durduğumuz ve gerçekten oradaki dramın bir an önce bir kardeşlik ortamına dönüşmesi için hep birlikte gayret ettiğimiz, dua ettiğimiz bir mesele. Özellikle son dönemlerde Gazze'de çok ciddi bir ambargo var. Bu ambargoyla beraber hem sosyal, hem kültürel, hem de ekonomik büyük bir sıkıntı var. Bu sıkıntıları beraber konuştuk. Bu anlamda fikir alışverişinde bulunduk. Ben ziyaret için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

"Dün nasıl Gazze'nin acısını acımız, sevinçlerini sevincimiz olarak gördüysek aynı duyarlılıkla Gazze'ye bakışımız devam ediyor" diyen Göksu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gazze'ye inşallah elimizden gelen her türlü katkıya ve desteği vermek istiyoruz. Esenler halkının Gazze'ye büyük katkıları oldu. İnşallah bu dönem içinde de fırsat ve imkânlar bulunduğu takdirde yine Esenler halkıyla beraber organizasyon yapıp Gazze'ye yapabileceğimiz her türlü katkı ve desteği yapacağız. Nasıl Suriye'ye yaptıysak, nasıl Pakistan'a yaptıysak, nasıl dünyanın değişik yerlerindeki mazlum ve mağdurlara el uzattıysak Gazze'ye de aynı şekilde el uzatacağız. Dünyanın neresinde bir mazlum varsa biz onların yanındayız. Esenler halkı olarak inşallah Gazze'nin yanında olmaya devam edeceğiz."

İSTİKRAR İÇİN DUALARIMIZI SUNUYORUZ

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mikki de, "Bugün buradaki kardeş belediyelerimizden birisi olan Esenler Belediyesi'ni ziyaret ettim. Türkiye halkının Gazze halkına yönelik güçlü ve yardımsever duruşu için teşekkür etmek üzere buradayım" dedi. Türk halkını, sadece Filistin ve Gazze'ye yönelik değil; Suriye başta olmak üzere dünyanın her yerindeki mazlum milletlerin hepsine el uzatan bir halk olduğuna işaret eden Mikki özetle şunları söyledi: "Bu halka güçlü desteğinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Belediye ziyaretimi de bu şükranlarımın bir ifadesi olarak gerçekleştiriyorum. Bizler Gazzeliler olarak Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a dualarımızla destek veriyoruz. Son yaşanan komplolara karşı durabilmesini, Türkiye'nin istikrarını muhafaza edebilmesi için dualarımızı sunuyoruz. Türkiye'nin düşmanları çok. Türkiye'nin istikrarsızlaşmasını isteyenler çok. Ancak bunlara karşı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güçlü bir duruşu sergilenmesini niyaz ediyorum. Komplolara karşı Türk halkı, bir arada mücadele edip istikrarını korumalı. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin hayrını, istikrarını ve gelişmesini devam ettirecek şekilde çalışmalarını sürdürebilir diye umuyorum."

ESENLER'DEN GAZZE'YE SEVGİ KÖPRÜSÜ

Ziyarette Gazze ile birlikte hayata geçirecekleri yeni bir projenin de haberini veren Göksu, 30 Mart 2014 yerel seçim sürecinden sonra özellikle okullarla ilgili bir çalışma yapmak istediklerini ve "Kardeş Okul" projesini hayata geçirmek istediklerini söyledi. Göksu, "Gazzeli çocuklardan Esenlerli çocuklara, Esenlerli çocuklardan da Gazzeli çocuklara uzanan bir sevgi köprüsü kurabileceğimiz bir proje gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. Göksu, proje kapsamında Esenler'de "Bugün harçlığınızı Gazze'ye gönderin" şeklinde bir kampanya başlatacaklarını ve Esenler'deki bir okul ile Gazze'deki bir okulu kardeş okul yapacaklarını söyledi.

Ziyaret sonrasında Belediye Başkanı Göksu, Gazze Belediye Başkanı Mikki'ye günün anısına bir hediye takdim etti. Hediyeyi karşılıksız bırakmayan Mikki de, Göksu'ya Gazze'de son 5 yıl içinde yaptıkları çalışmaları anlatan ve içerisinde Belediye Başkanı Göksu'nun fotoğrafının da yer aldığı bir kitabı Göksu'ya hediye etti. Mikki, 30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrasında Göksu'yu tebrik ziyaretine geleceğini de belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Esenler Türkiye Gazze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title