Haberler

Gazze'deki Elektrik Sıkıntısı

Gazze Şeridi'nde son dönemde artan elektrik sıkıntısına çözüm bulunması amacıyla gösteri düzenlendi.

Gazze Şeridi'nde son dönemde artan elektrik sıkıntısına çözüm bulunması amacıyla gösteri düzenlendi.

"Ablukayı Kırma ve Yeniden İmar Ulusal Girişim Heyeti"nin çağrısı üzerine Gazze kent meydanında toplanan göstericiler, "Karanlıkta boğuluyoruz", "Yüzlerce hastamızın elektriğe ihtiyacı var", "Elektrik hayatın ruhudur" yazılı pankartlar taşıyarak, yaşadıkları sıkıntılara en kısa sürede çözüm bulunmasını istedi.

AA muhabirine konuşan Gazzeli Fayize Ebu Delal, "Bugün burada elektrik krizine çözüm bulunması için toplandık. Elektrik olmadan çok zor koşullarda yaşıyoruz. Bu sıkıntının devam etmesi hayatımızı durdurdu." ifadelerini kullandı.

Yedi çocuk annesi olduğunu söyleyen Ebu Delal, elektriğin gün içinde sınırlı verilmesinin hayatı olumsuz etkilediğini, çocukları için yemeklerini odunda pişirmek zorunda kaldığını belirtti.

Cemilen en-Nebbahin isimli Gazzeli de elektrik sıkıntısına bir an önce çözüm bulunması için uluslararası örgütlere ve insan hakları savunucularına acil müdahale çağrısında bulundu.

Elektrik krizinin sebepleri

Yaklaşık 10 yıldır elektrik sıkıntısı yaşanan bölgede sık sık meydana gelen kesintilerin son zamanlarda artması halkın protestolarına neden oluyor.

Gazze'deki Enerji ve Tabii Kaynaklar Kurumu, akaryakıt sıkıntısı nedeniyle bölgedeki tek elektrik santralinde üretimin geçen hafta durduğunu açıklamıştı. Böylece bölgedeki elektrik sıkıntısı iyice arttı.

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nin ihtiyacı olan yaklaşık 400 megavat elektriğin şu an yalnızca 152 megavatı karşılanabiliyor. İsrail tarafından 120, Mısır'dan 32 megavat elektrik sağlanırken Gazze'deki santralden 60 megavat elektrik elde edilebiliyordu.

Gazze'de Hamas'a bağlı elektrik dağıtım şirketi, Ramallah'taki Filistin hükümetinin elektrik santralini çalıştırmak için gereken yakıttan yüksek vergi almasının krizi büyüttüğünü belirtiyor.

Filistin hükümeti ise bunu reddederek Hamas'ın dağıtım şirketi ve enerji kurumunda etkinliğini sürdürmesinin hükümetin görevlerini yerine getirmesini engellediğini savunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Hamas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title