Haberler

Mavi Akım 19 Milyar Metreküpe Çıkacak

Mavi Akım gaz boru hattının yıllık kapasitesi 16 milyar metreküpten 19 milyar metreküpe çıkarılacak.

Gazprom tarafından yapılan açıklamaya göre, Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev ve Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız arasında gerçekleşen görüşmede işbirliğinin geliştirilmesi ve Mavi Akım gaz boru hattının yıllık kapasitesinin 16 milyar metreküpten 19 milyar metreküpe çıkarılması olasılığı görüşüldü.

Rusya'nın Sesi'nin haberine göre taraflar bu konu hakkında ayrıntılı bir çalışma yapma konusunda anlaşmaya varırken, kapasite gücünün arttırılmasının Mavi Akım'a yeni ek boru döşenmesini gerektirmediği vurgulandı.

GAZIN YARISI RUSYA'DAN GELİYOR

Türkiye'ye Mavi Akım kapsamında ülkenin ihtiyacı olan gaz alımının yüzde 50'den fazlası Rus gazı ile karşılanıyor.

Türkiye'ye kesintisiz gaz sevkiyatı haricinde acil durumlardaki eksikliği karşılamak için pratik bir şekilde ek gaz temininde bu gaz boru hattı önemli bir rol oynuyor.

Görüşmede ayrıca Güney Akım projesi de ele alınırken, bu projenin hayata geçirilmesinin mutabakata varılan güzergahtaki şekliyle yürütüldüğü vurgulandı.

Kaynak: ANKA / Dünya

Taner Yıldız Gazprom Türkiye Dünya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title