Haberler

Yetkililer Dev Yılanları Öldüren Vatandaşları Uyardı

Güncelleme:

Antalya'da evlerinin yakınında gördükleri dev yılanları öldüren vatandaşları uyaran yetkililer, besin zincirinin bir parçası olduğu için bu canlıların öldürülmemesini istedi.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde aşırı sıcak nedeniyle sayısı artan yılanlar evlerin yakınlarında görülmeye başlandı.

"EVİN ETRAFINDA YAKALADIK"

Gazipaşa'ya bağlı Zeytinada Mahallesi Karakol mevkiinde oturan Durmuş Şahin ve Bilal Şimşek, evlerinin yakınında yılan gördü. Büyük panik yaşayan vatandaşlar boyları 3 metreyi bulan yılanları öldürdü. Yılanların gündüz sıcakta halsizleştiğini, akşam serinliğinde daha hareketli olduğunu söyleyen vatandaşlar, yılanlara özellikle akşam saatlerinde daha çok rastladıklarını anlattı. Bilal Şimşek, "Köy yerinde yılan her zaman görülür. Ama bu kadar büyük yılanı ilk kez gördüm. Evin etrafında yakaladık. Eve girmediği ve bize zarar vermeden yakaladığımız için şanslıyız." dedi.

"BU KADAR BÜYÜK YILANI İLK KEZ GÖRDÜK"

Durmuş Şahin de yılanların sıcak nedeniyle arttığını belirtirken, "Bu yaz hava çok sıcak. Yaz boyunca küçüklü, büyüklü çok yılan öldürdük. Her yerde önümüze çıkabiliyor. Zarar görmemek için dikkatli oluyoruz. Ancak bu kadar büyük yılanı ilk kez gördük." diye konuştu.

ÖLDÜRÜLMESİ YASAK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bu tür hayvanların bioçeşitlilik ve besin zincirinin bir parçası olması dolayısıyla öldürülmesinin yasak olduğunu belirtirken, Çevre Kanunu'na göre de bu hayvanları öldürenlerin 38 bin lira para cezasıyla karşı karşıya kalacağını vurguladı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gazipaşa Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (90)

Tehlikeli:

Yılanı sen öldürmessen o seni öldürür yılandan dost olmazzzzzz

70
4
yanıtYanıtla
hulusii:

öldürmesin de ne yapsın. Çok meraklısıysanız oturduğunuz evin/apartmanın bahçesine göndereyim sizin. Bakalım bu kadar hayvansever olacak mısınız o zaman ?

62
6
yanıtYanıtla
Ferit:

Yılanın başını küçükken ezecen.ata sözüdür dogrudur bakın karayılan pkk nin başı olmuş ezseydik başını pkk nın başı olamazdı.

44
9
yanıtYanıtla
Ali desidero:

Ee ne yapayım canım ben öldürmiyim de o mu yesin beni alla alla habere bak allah aşkına ya hele koca yılana bak ula ben bunu görsem evi satar kaçarım türkiyeden : D

47
1
yanıtYanıtla
serkanMobil-ANDROID:

yani bu nasıl bir saçmalıktır, yılan önüne çıktı, çocuğuna veya sana saldırdı öldürmek yasak, 38000 bin lira cezası var, ayı saldırdı 50000 bin lira cezası var öldürmek yasak, bu ne lan hastamısınız et kafalar, benim başıma böyle birşey gelirse ceza meza sikmişim mermi manyağı yaparım ayıyıda yılanıda, canımdan kıymetlimi laaaaan.

38
7
yanıtYanıtla
CIRKIN KRAL:

BU ne ki. . . asil yilan SARAY DA

11
25
yanıtYanıtla
xxxx:

Ula adam evinin etrafindaki yilani oldurmeyipte gece koynuna alip yatsaymiydi...o kadar buyuk yilan evin icine gizlice girip ya birini isirsa veya uyurken bogazina dolanip bogsa dahami iyi olurdu la..Gerci artik ulkede adam olmesi siradan birsey oldu...o yilan birkac cocugu yese veya birilerini oldurse hic onemi yok degilmi..

34
1
yanıtYanıtla
alain:

yılanın üstüne gidersen saldırır ben köyde çobanlık yapmış biriyim gitmessen üstüne yılanda sana birşey yapmaz sonuçta onunda canı var öldürmeyin onun canını sen vermedinki sen alasın doğada dengeyi kuruyorlar bu tür hayvanlar saygılar

29
6
yanıtYanıtla
rIZA:

Ulan sen yılanın arazisine ev yapıyorsun sonra da onları öldürüyorsun. Tamam evini yaptın neden öldürüyorsun. koy sepete uzağa bırak itfaiye çağır veteriner çağır! İnsan ol yani

19
15
yanıtYanıtla
MEHMET ÖZKAYA:

yılanları öldüre öldüre bitirin. Sonrada farelerden şikayetçi olursunuz. . Yabani hayatın doğasını bozarsak, onlarda evlerimize kadar gelirler. Suçlu kim doğal yaşamın bozulmasına sebeb olan YEREL YÖNETİMLER VE ÜLKE POLİKİKASI.

26
5
yanıtYanıtla
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title