Haberler

Gazileri Duygulandıran Konser

Güncelleme:

Ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu onur konuğu olan gazi ve şehit yakınlarına Ankara'da unutulmaz bir gece yaşattı

Ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu onur konuğu olan gazi ve şehit yakınlarına Ankara'da unutulmaz bir gece yaşattı.

4 yaşında müzik hayatına başlayan dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Cumhuriyet'in 75'inci yılına özel olarak bestelediği, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nı anlattığı büyük eseri "Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri"ni bu kez Taurus AVM ziyaretçileri, gaziler ve şehit yakınları için icra etti.

Büyük Taarruz 'un 92.yılı dolayısıyla AVM Partners tarafından yönetilen Taurus AVM'de düzenlenen etkinliğe Türkiye Gaziler Vakfı Genel Sekreteri Tevfik Ender Bahar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Taner Uran, TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu ile çok sayıda gazi, şehit ailesi ve Ankaralı katıldı.

Törende söz alan TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize milletçe gönül borcumuzun olduğunu vurgulayarak Ulu Önder Atatürk'ün bu gönül borcunu bizzat kendisinin de ifade ettiğini söyledi.

Büyükkantarcıoğlu, "İçinde bulunduğumuz hafta Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı milli mücadele haftası. Bu özel haftada, Taurus AVM'nin böylesine önemli bir etkinliğe imza atması son derece gurur verici. Taurus AVM Yönetimi'ni kutluyor, değerli sanatçı Tuluyhan Uğurlu'yu da sundukları fevkalade anlamlı ve başarılı performansları nedeniyle tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Şehit ve gazilere borcumuzu ödemenin yolu…"

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ise bugünün Türk Milleti'nin esir edilemeyeceğinin Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu ifade ederek, "Şehitlerimiz binlerce yıldan beri milli varlığımızı sürdürmek için vatan, millet, istiklal, hürriyet, insanlık ve barış uğruna canlarını feda ettiler. Şehit ve gazilerimize borcumuzu ödemenin yolu sosyal ve hukuk devleti olarak anayasal zorunluluklarımızın yanında Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatarak, bölünmez bütünlüğümüzü korumak, ulusal değerlerimize sahip çıkmak ve ülkemizde birlik beraberliğimize yönelen her türlü tehditlere kararlılıkla karşı koymaktır" dedi.

-Kurtuluş Savaşı'nın yürekli kadınları

30 Ağustos'un dünyada eşine az rastlanan büyük bir zafer olduğunu kaydeden Türkiye Gaziler Vakfı Genel Sekteri Tevfik Ender Bahar, bu asil mücadelenin iman dolu göğüslerin kahramanlıklarıyla dolu olduğunu belirtti.

Bahar şunları söyledi:

"Kurtuluş Savaşı'nın mimarı şüphesiz ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Ama benim aklıma çocukluğumda öğrendiğim iki kadın, iki yürekli ana gelir. Bu yiğit kadınlardan biri mermi ıslanmasın, ıslanırsa ateş almaz düşman kazanır diye çocuğunun üzerinden kundak bezini alıp mermiyi saracak kadar hürriyetine ve vatanına düşkündür. Diğer yiğit anamız da cepheye top mermisini taşırken kağnıyı çeken, öküz ölünce kendini kağnı arabasına koşmuş, yakalanmamak için kış günü kar, çamur içerisinde cephaneyi cepheye götürmeyi başarmıştır. İşte milli mücadelemiz böyle kahramanlıklarla doludur. Milli Mücadele şehitliği ve gaziliği şeref olarak gören bir anlayışla her karışı kanlarıyla sulanmış ecdadımızın emanetidir."

Konuşmaların ardından Taurus AVM yönetimi, etkinliğe katılan vakıf ve dernek başkanlarına plaket takdim etti. Konsere katılan Kıbrıs Gazisi ve Türkiye Gaziler Vakfı Kurucu Kurul Üyesi Osman Akkurt'a da tüm gaziler adına plaket verildi.

-Tuluyhan Uğurlu'dan etkileyici performans

Büyük Zaferin 92'nci onur yılına özel olarak Taurus AVM'de gerçekleşen konserde Başkent, Tuluyhan Uğurlu'nun büyük eseri "Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri" dinletisi ile yankılandı.

Küçük yaşlarda gittiği Anıtkabir'de Atatürk'ün yalnızlığını görüp, ona bir eser yazacağına dair kendine söz veren Tuluyhan Uğurlu'nun, bu söz üzerine bestelediği eseri dinleyicilerden büyük alkış topladı.

AVM Partners tarafından yönetilen Taurus AVM'de oluşturulan konser alanında büyük eserini icra eden ünlü sanatçıya Ahmet Coşkun da "Kuvayi Milliye Destanından parçalar ve Biz Türkiyeyiz" şiirlerinin anlatımları ile eşlik etti. Mehter takımının da yer aldığı konserde Ankaralılar, 92 yıl önce kazanılan Büyük Zafer'in coşkusunu yaşadı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Tuluyhan Uğurlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title