Haberler

Gaziantepliler Çevreci Otobüsler Tanışıyor

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin MAN ve OTOKAR firmalarından aldığı 80 otobüsün protokol imza töreni yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nun fuayesinde yapılan imza töreninde açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep'in bugüne kadar ulaşım sorunun dolmuş ve otobüslerle çözüldüğünü söyledi.

Metropol kentlerin en büyük sıkıntılarının ulaşım olduğunu ve bu sıkıntıyı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin de yaşadığını dile getiren Güzelbey, diğer büyük kentlerde tramvay, hafif raylı sistem ve metroların devrede olduğunu belirtti. Gaziantep'in her yıl Osmaniye'nin nüfusu kadar büyüdüğünü ve durumun trafiğe yansıdığını aktaran Güzelbey, ulaşım konusunda mesafe kat etmek için hareket geçtiklerini kaydetti.

Göreve geldikten sonra ulaşıma ve altyapıya büyük özen gösterdiklerini ifade eden Güzelbey, özellikle ulaşımda yeni kavşaklar, alternatif yollar ve tramvay, otobüs ve dolmuşlarla kentin sıkıntısını asgariye indirdiklerini belirtti. Bu doğrultuda uluslar arası bir ihale yaptıklarını ve ihaleyi MAN firmasının kazandığını belirten Güzelbey, 50 küçük boy otobüsü MAN firmasından 30 küçük boy otobüs ise OTOKAR firmasından aldıklarını açıkladı.

Belediye olarak çöpten doğal gaz ürettiklerini ve aldıkları bu yeni otobüslerin de doğalgaz ile çalıştığını ifade eden Güzelbey, ekonomik ve aynı zamanda çevre dostu olan otobüsleri, engelli rampası, kliması ve kamerasının bulunduğunu vurguladı.

İlk yerli tankı yapan ve tamamı yerli olan OTOKAR firmasından ihale ile 30 otobüs aldıklarını işaret eden Güzelbey, böylece toplamda 80 otobüs aldıklarını kaydetti. Bu otobüslerin alçak tabanlı, çevre dostu, doğalgaz ile çalıştığını, engelli rampasının bulunduğunu aktaran Güzelbey, "Gönlümüz mart ayında Gaziantep'te 80 otobüsün hizmet vermesinden yana. Bu nedenle Gaziantep'in ulaşımına yeni bir vizyon katmak istiyoruz. Hemen devamında yeni yılda 107 otobüsü daha devreye sokacağız." şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ 100 BİN YOLCU TAŞIMAK

2013 yılında tramvay çalışmasının İbrahimli bölümünün meclis kararını alıp hemen temelini atmak istediklerini belirten Başkan Güzelbey, "Şuan da Karataş hattının devreye girmesiyle birlikte günde 35 bin yolcu taşıyoruz. İbrahimli'nin devreye girmesiyle birlikte bu rakamların 60 bine çıkmasını bekliyoruz. Bunlarla birlikte Gaziantep'te günlük 100 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz. Bu bir ütopya değil gerçekçi rakamlardır. Ulaşımla ilgili Gazianteplilerin sorunun en çağdaş ve modern araçlarla 2013 yılının ortasına kalmadan çözmeye vade ediyoruz. Yeni otobüslerin Gaziantep halkına hayırlı olmasını diliyorum." değerlendirmesini yaptı.

Kent içi toplu taşımada günde 100 bin kişiyi taşımayı hedeflediklerini aktaran Başkan Güzelbey, Gazianteplilerin ulaşım ile ilgili sıkıntılarını en modern sistem ile çözmeyi, bu açıdan 2013 yılında 107 yeni otobüs daha almayı planladıklarını bildirdi.

OTOKAR firması yetkilisi İhsan Karslı ise, kendi memleketini otobüs vermekten gurur duyduğunu ifade ederek, "Otokar firması yüzde yüz Türk üretimi. Tamamı yerli mühendislerin çalıştığı bir firma. Bugün Gaziantep'e bu yerli otobüsleri kazandırmaktan mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin çok hızlı geliştiğini ve değiştiğini işaret eden MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Pazarlama Direktörü Eren Gündüz ise, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu konuda herkese örnek oluyor. Belediye için ürettiğimiz 50 otobüsü 2013 yılı mart ayına kadar teslim edeceğiz. Belediye bu girişimi ile hem engelli vatandaşların sorunu çözecek hem de çevre kirliliğini önlemiş olacak." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Asım Güzelbey Osmaniye Otokar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title