Haberler

Gaziantep Yurttaş Hakları Derneği Başkanı: Analar Ağlamasın

Yurttaş Hakları Derneği Başkanı: Analar ağlamasın Gaziantep Yurtaş Hakları Derneği Başkanı Ali Peri, son dönemlerde artan terör olaylarının son bulmasını istedi ve "Anaların ağladığı yeter. Artık analar ağlamasın" dedi.

Yurttaş Hakları Derneği Başkanı: Analar ağlamasın

Gaziantep Yurtaş Hakları Derneği Başkanı Ali Peri, son dönemlerde artan terör olaylarının son bulmasını istedi ve "Anaların ağladığı yeter. Artık analar ağlamasın" dedi.

Ali Peri, düzenlediği basın toplantısında Dağlıca'da yapılan terör saldırısını kınadı. Halen olayda şehit ve yaralı asker sayısının açıklanmamış olmasının kendilerini endişelendirdiğini belirten Peri, ülkede barış ve huzurun sağlanmasını isteyerek, hükümetin milli yas ilan etmesi gerektiğini kaydetti. Huzursuzluğun sürmesi halinde ülkenin sefalete sürükleneceğini öne süren Peri, şunları dedi:

"Anaların ağladığı yeter. Çocukların yetim kaldığı yeter. Anaların babaların eşlerin, çocukların bacıların kardeşlerin boynunun bükük kaldığı yeter. Türkiye nereye sürükleniyor. Bugün Türkiye kurulduğundan bu yana en çok şehit verildiği gün olarak tarihe geçmesinden korkuyorum. Şu ana kadar açıklanmayan ülkenin bir bölgesindeki çatışma beni ürkütüyor. Ülkelerinde barış olmadığı için, huzur olmadığı için şu an başka bir ülkede açlık ve sefalet içerisindeler."

Peri, konuşmasının ardından basın mensuplarının boyunlarına barışı simgelediğini ifade ettiği beyaz fular taktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ali Peri Türkiye Dağlıca Politika Güncel Haberler

title