Haberler

Gaziantep ve Şanlıurfa'nın 3 İlçesinde Kobani Gerginliği

Gaziantep ile Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Viranşehir ve Siverek ilçelerinde IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etme bahanesiyle toplanan gruplar, çöp konteynırlarını devirip ateş yaktı; banka, kamu binaları, iş yerleri ve araçlara zarar verdi.

Gaziantep ile Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Viranşehir ve Siverek ilçelerinde IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etme bahanesiyle toplanan gruplar, çöp konteynırlarını devirip ateş yaktı; banka, kamu binaları, iş yerleri ve araçlara zarar verdi. Uyarılara rağmen dağılmayarak güvenlik güçlerine taş, havai fişek ve molotof kokteyli atan gruplar, basınçlı su ve biber gazlı müdahaleyle dağıtıldı.

Gaziantep'te, IŞİD'e tepki bahanesiyle gece saatlerinde Güzelvadi, Vatan, Akdere, Aydınlar, Mevlana, Gazikent ve Göllüce mahallelerinde toplanan gruplar, çöp konteynırlarını devirip lastiklerle ateş yaktı. Yolları barikatlarla kapatıp iş yerleri ile araçların camlarını kırarak zarar veren ve polislerin dağılmaları yönündeki uyarılarına havai fişek, taş ve molotof kokteyli atarak karşı veren gruplara, TOMA'lardan biber gazı ve basınçlı su sıkıldı. Yapılan müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan bazı gruplar, bu kez de Aydınlar Mahallesi'nden geçen İpekyolu'nu trafiğe kapatmak istedi. Polislerin ikinci müdahalesiyle ara sokaklara kaçan eylemcilerden bazıları gözaltına alındı. Güvenlik önlemleri arttırıldığı kentteki gerginlik, ara ara sürüyor.

ŞANLIURFA'DA 3 İLÇE KARIŞTI

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Siverek ve Viranşehir ilçelerinde de korsan gösteri düzenleyerek okul, banka, araç ve iş yerlerine zarar veren ve uyarılara karşı taş ile molotof kokteyli atan gruplara, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale edildi. Çöp konteynırlarını devirip ateş yakarak barikat kuran; araçların, okulların, iş yerleri ile bankaların camlarını kırıp molotof kokteyli atarak zarar veren gruplar, zırhlı araç ve TOMA'larla önlem alan polisler tarafından dağılmaları yönünde uyarıldı. Yapılan uyarılara rağmen gösterilerini sürdüren ve polislere de taş, havai fişek ve molotof kokteyli atan gruplara TOMA'lardan basınçlı su ve biber gazı sıkıldı. Grupların müdahaleyle dağıtıldığı ilçelerde çok sayıda okul, iş yeri, banka, kamu binası ve araç zarar gördü, bazı göstericiler gözaltına alındı. Gerginliklerin yaşandığı ilçelerdeki güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bildirilirken, Şanlıurfa kent merkezinde her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ceylanpınar Şanlıurfa Gaziantep Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title