Haberler

Gaziantep'teki Terör Saldırısına Tepkiler

Kayseri'deki iş dünyası temsilcileri Gaziantep'teki terör saldırısını kınadı.

Kayseri'deki iş dünyası temsilcileri Gaziantep'teki terör saldırısını kınadı.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan yayımladığı kınama mesajında, Gaziantep'te yaşanan menfur ve hain terör saldırısının tüm milleti üzüntüye boğduğunu belirtti.

Tarih boyunca barış, huzur, vicdan, merhamet ve kardeşlik adası olan Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu haince saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını ifade eden Nursaçan, şunları kaydetti:

"Bölücü terör örgütleri bilmelidir ki ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu tür haince ve alçakça eylemler toplumumuzu daha çok kenetlemektedir. Gün, birlik ve beraberlik içerisinde olma, ülkemizin yarınki büyük hedeflerine ulaşması için el ele, omuz omuza olma, gönül birliği içerisinde bulunma günüdür. Her karışı şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklarda bir oyun oynanmasına her ne pahasına olursa olsun, ordusuyla, polisiyle aziz milletimiz asla izin vermeyecektir. Türk milleti, üzerinde sinsice oynanan oyunun farkındadır. Türkiye Cumhuriyeti, terörü besleyen elleri kıracak ve cezalandıracaktır. Zira bu güce, kararlılığa ve iradeye sahiptir. Gaziantep'te sivil halka yönelik yapılan, vatandaşlarımızın güvenliğini ve ülkemizin bütünlünü hedef alan hain saldırıları şiddetle lanetliyorum."

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Ünlü

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Şaban Ünlü de Gaziantep'te yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diledi.

Terörün ve terörü destekleyenlerin Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin inancını hiçbir zaman sarsamayacağını dikkat çeken Ünlü, " Gaziantep'te yapılan saldırı bizi derinden yaraladı. Saldırıda sadece oradakiler değil tüm ülkemiz hedef alındı. Tarifi imkansız bir acı yaşadık. Saldırıda hayatını kaybedenlere Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kayseri Ticaret Odası

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada ise farklı isimler adı altında Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine kast eden hainlerin, milletimizin kararlı, inançlı dik duruşu ve birbirine kenetlenmesi sayesinde amaçlarına ulaşamayacakları belirtildi.

Bu saldırıları yapanların aynı zamanda kendi sonlarını da hazırladıklarına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Günahsız çocuklarımıza kıyacak kadar alçalan bu terör örgütlerinin adı, tanımı ve amacı ne olursa olsun, Allah hepsini kahretsin. İnsanlarımızın en mutlu gününü zehir eden teröristlerin amacı ülkemizde karışıklık çıkarmaktır. Fakat Türk milleti bu oyunlara gelmeyecektir. Teröre karşı en büyük güç birlik, beraberlik ve sağduyu içinde olmaktır. Adı ister FETÖ ister PKK ister DAEŞ olsun, hangi taraftan gelirse gelsin tüm terör örgütlerine milletimiz en iyi cevabı verecektir. Kahraman milletimizin sabrını sınayan, milletimize düşmanlık besleyen her yapılanma, her bir terörist odak gibi, Gaziantep'teki menfur saldırının sorumluları da sefalet içinde tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak ve her zaman lanetle anılacaklardır. Halkımıza ve ülkemize kurulmuş bu büyük tuzağı, oyuna gelmeyerek sağduyu ile bozalım. Gaziantep saldırısı başta olmak üzere tüm terör saldırılarını şiddetle kınıyor, yüce milletimize başsağlığı diliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Şaban Ünlü Gaziantep Kayseri Politika Güncel Haberler

title