Haberler

Gaziantep'te Sağlıkta Şiddet Protestosu

Güncelleme:

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi yaklaşık 10 kişilik grup, bir sağlık memurunun hasta yakınları tarafından saldırıya uğramasını protesto etti.

25 Aralık Devlet Hastanesi Acil Servis önünde öğle saatlerinde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi yaklaşık 10 kişilik grup, dün aynı hastanede bir sağlık memurunun hasta yakınları tarafından saldırıya uğramasını protesto etti. SES Gaziantep Şube Başkanı Celal Uluğtürken, grup adına yaptığı basın açıklamasında AK Parti hükümeti tarafından yapılan sağlık dönüşümünün fiziki yada psikolojik şiddet olarak sağlık çalışanlarına yansıdığını söyledi. Sağlık çalşanları olarak, her gün şiddete maruz kaldıklarını ifade eden Uluğtürken, "Başta sağlık olmak üzere yaşamın tüm alanlarında yaşanan şiddetin durdurabilmesi için, hükümet, bilim adamları, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sorun masaya yatırılarak bir an önce çözüme kavuşturmak için çözüm yolu aranmalıdır" diye konuştu.

Aynı saatlerde hastane bahçesinde toplanan Sağlık-Sen üyeleri de yaşanan şiddet olayını protesto etti. Sloganlar atarak, şiddetin son bulmasını isteyen grup adına basın açıklaması yapan Metin Gündoğan, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti kınadıklarını belirterek, "Maalesef son yıllarda sağlıkta şiddet olayları hız kesmiyor. Aslında sağlık ve şiddet kelimeleri yanyana olmaması gereken kavramlardır. Ancak, bir taraftan artan iş yükü, diğer taraftan şiddete meyilli hastalar ve cezaların da yeterince caydırıcı olmaması sağlıkta şiddet olarak karşımıza çıkmaktadır. Sağlık-Sen olarak sağlıkta şiddet olayları ile ilgili cezaların caydırıcı olması ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Aksi halde sağlıkta şiddet dün olduğu gibi bugün de, yarın da devam edecektir" dedi. Konuşmaların ardından bir süre daha slogan atan gruplar daha sonra alandan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title