Haberler

Gaziantep'te 'Kuzey Şehir Projesi' Konferansı

Gaziantep'te 'Kuzey Şehir Projesi' konferansıBaşbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan 50 bin konutluk 'Kuzey Şehir Projesi' için 'Arama Konferansı' düzenlendi.

Gaziantep'te 'Kuzey Şehir Projesi' konferansı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan 50 bin konutluk 'Kuzey Şehir Projesi' için 'Arama Konferansı' düzenlendi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, konferansta projenin TOKİ'nin üstlendiği en büyük proje olduğunu söyledi.

TOKİ ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından organize sanayi bölgelerindeki işçilerin işyerlerine yakın yerde ev sahibi olarak kent içi trafiğin rahatlatılması ve maliyetlerin düşürülmesi amacıyla 5'inci Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında yaptırılacak 50 bin konutluk 'Kuzey Şehir Projesi' için 'Arama Konferansı' düzenlendi. Kentteki bir otelde düzenlenen konferansa, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TOKİ Başkanı Ergün Turan, belediye yetkilileri, şehir planlamacıları ve davetliler katıldı.

TURAN: KUZEY ŞEHİR 23 İLDEN BÜYÜK

Konferansın açılış konuşmasını yapan Ergün Turan, 8.5 milyon metrekarelik alanda yapılması planlanan ve 300 bin kişinin yaşaması ön görülen Kuzey Şehir'in 2023 yılına kadar tamamlanacağını belirterek şunları dedi:

"Hepinizin bildiği gibi yaklaşık 1 yıldır Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz ve Toplu Konut idaresi, üniversiteler, kamu kurumlarını uzmanı arkadaşlar, idarecilerimiz bu proje üzerine çalışmakta ve bu projenin gelişmesi için uğraşmaktadır. Gaziantep'in kültür yapısı, yaşam biçimine uygun sadece konut değil, yeni merkez, yeni mekanlar ve şehir dokusu üretmeyi amaçlıyoruz. Arkadaşlarımız burada projeye yönelik çeşitli vizyon ve yaklaşımları gündeme getireceklerdir. TOKİ olarak bu projeye çok büyük önem ve değer veriyoruz. Büyükşehir belediyemizle birlikte projenin gerçekleşmesi için sorumluluk alacağız. Kuzey Şehir Projesi tek bir proje olarak üstlendiğimiz ve üzerinde çalıştığımız en büyük projelerden birisidir belki de en büyüğüdür. Türkiye ölçekli olduğu kadar Avrupa ölçeklide büyük bir projedir. Yaklaşık 250-300 bin kişinin ikamet edeceği yeni bir yaşam alanı oluşturacaktır. Ülkemizin mimarlık, mühendislik ve planlama dünyası açısında da bir çok ilki bünyesinde barındıracaktır. Türkiye'de yaklaşık 23 ilin nüfusunun 300 binin altında olduğunu hatırladığımızda Kuzey Şehir Projesi'nin büyüklüğü ve önemi daha iyi anlaşılacaktır."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yaptığı konuşmada projenin büyüklüğüne dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"İnsan oğlunun iki temel ihtiyacı vardır; beslenme ve barınma. Yüce mevlam insanoğlunun yaratırken bu iki ihtiyacı çok net bir şekilde yaratılışın gereği olarak bize söylüyor. Bize düşen şey özellikle barınma ihtiyacında, yerelden evrensele, evrenselden yerele bakmak. Yerel düşünüp, evrensel hareket edebilmek, evrensel düşünüp yerel hareket edebilmek. Büyükşehir Belediyesi olarak daha yola çıkarken, halkımıza sorduğumuzda, halkımız bizden yaşanabilir, uygun fiyatlı kaliteli konutlar istedi. Biz konut için yola çıktığımızda en büyük problem arsaydı. Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek'e bu barınma ihtiyacı için en uygun fiyatlı arsanın en uygun yerde tahsis edilmesi gerektiğini söyledik. Bir takım ruhu ile bir aile birliği ve beraberliği ile 5.5 milyon metrekare hakikaten Türkiye'ye örnek alanın tesisinde çok önemli bir aracılık yaptı ve sayın Başkanımıza uçakta imzalattı."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Şahin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title