Haberler

Gaziantep'te Kobani Eylemlerinde Yaralanan Sağır ve Dilsiz Kızın İlk Duruşması Yapıldı

Gaziantep'te, Kobani eylemlerinde yaralanıp felç kalan sağır ve dilsiz 20 yaşındaki Şehriban Sertkal'ın, şüpheli olarak gösterildiği davanın ilk duruşması Gaziantep Adliyesi'nde yapıldı.

Gaziantep'te, Kobani eylemlerinde yaralanıp felç kalan sağır ve dilsiz 20 yaşındaki Şehriban Sertkal'ın, şüpheli olarak gösterildiği davanın ilk duruşması Gaziantep Adliyesi'nde yapıldı.

İşitme ve konuşma engelli Şehriban Sertkal, geçen kasım ayında 5 kişinin öldüğü Kobani olayları sırasında vücuduna isabet eden kurşunlar ile yaralanıp, ardından felç kaldı. Yürütülen soruşturmada Sertkal'ın, Kobani eylemlerinin şüphelisi olduğu gerekçesiyle hakkında dava açıldı. Bugün yapılan ve tedavisi nedeniyle Şehriban Sertkal'ın katılmadığı duruşmaya; HDP Mersin milletvekili Çilem Öz, HDP Gaziantep Eş Başkanları Mehmet Karayılan ve Dilan Çetinkaya, İnsan Hakları Vakfı Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, avukatlar katıldı. 2 saat 10 dakika süren duruşmada avukat Adnan Erol, sanık olarak davada yargılanan Sertkal'ın beraatını istedi. Mahkeme heyeti bu talebi reddederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi ve Sertkal'ın ifadesine hasta yatağında görüntülü olarak işaret dili tercümanı aracılığıyla başvurulmasını kararlaştırdı.

Duruşma sonunda gazetecilere konuşan HDP Mersin milletvekili Çilem Öz, davanın takipçileri olacaklarını belirterek, "Şehriban şahsında evet devlet yüzde 70 engelli olan bir arkadaşımızı yüzde 96 engelli bir hale getirdi. ve geri kalan yüzde 4'üne ilişkin engelsiz tarafını da böyle bir mahkeme ile engelli hale getirmeye çalışıyor. Biz bu davanın takipçisiyiz. Bugün Şehriban'ın kardeşleri Cizre'de ölmeye ve derin dondurucularda saklanmaya devam ediliyor" dedi.

Şehriban Sertkal'ın avukatı Adnan Erol ise, müvekkilinin hasta yatağında yattığını, sağır ve dilsiz olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Sağır ve dilsiz olmasına rağmen olaylara katıldığı gerekçesiyle Şehriban, felç kaldığı olaylarda şüpheli sıfatına haiz görüldü. Akabinde bugün duruşmasını gördüğümüz davada sanıklaştırıldı. ve bu dosyanın Kobani olaylarını tek faili olarak kamu malına zarar veren, birçok derneğe zarar veren sanık olarak huzuru alınmak istedi. Emniyet, savcılık ve mahkeme mağdurluğumuzu failleştirdi. Bu anlamda biz müvekkilimizi duruşmaya bilerek getirmedik. Ayıca sağlık sorunları dolayısıyla getirilmesi de mümkün değildi. Biz derhal beraat kararı verilmesini talep ettik. Dosyanın gidişatı müvekkilimin hiçbir olaya karışmadığı yönündeyken yargılama makamı beraat kararı verilmemesi yönünde karar oluşturdu."

Şehriban'ın babası Teyyip Sertkal ise kızının davadan beraatına karar verilmesini isteyerek, "Türkiye'de adalet sarayları var, ama içerisinde adalet olmadığını bir daha görmekteyiz. Benim kızım bana 20 yıldır 'baba' dememiş. Bana diyorlar ki kızın slogan atmış, elini kaldırmış. 10 yılı aşkın okula götürüp getiriyoruz. Annesini refakati ile okulu gidip geliyor. Benim kızım için ömür boyu ayağa kalmayacağı kanaatine varılmış bir rapor verdiler. Biz bu ülkede adalet, barış, kardeşlik istiyoruz. Kimseye kastımız yoktur" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Çilem Öz Mersin Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title