Haberler

Gaziantep'te Eğitim Protokolü İmzalandı

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, okulların bakım onarım ve malzeme temini ve gaziler diyarından şehitler diyarına yolculuk protokolü imzalandı.

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, okulların bakım onarım ve malzeme temini ve gaziler diyarından şehitler diyarına yolculuk protokolü imzalandı.

Gaziantep Valiliği'nde düzenlenen protokol imza törenine Vali Ali Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı. Törende konuşan Vali Yerlikaya, Şahinbey Belediyesi'ne eğitime yönelik desteğinden ötürü teşekkür ederek, şunları dedi:

"Yapmış olduğumuz protokol ile Şahinbey ilçesindeki okul öncesi mevcut eksiklikleri gidermek, niteliklerini artırmak ve donatılarını daha yüksek tutmak istiyoruz. Geçen sene 10 bin öğrencimizi Çanakkale gönderdik. Bu Türkiye'de ses getirdi. Güzel ve hayırlı bir proje. Bu yıl bunu 20 bin öğrenciye ulaştıracağız. Şahinbey İlçesi'ndeki 12. sınıf öğrencilerine bu müjdeyi vermiş oluyoruz."

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu ise belediye olarak eğitime önem verdiklerini kaydederek şöyle dedi:

"Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte bugün 3 tane protokole birlikte imza atıyoruz. Okul öncesi eğitimle alakalı Şahinbey Belediyesi'nin sosyal tesislerini, bu protokolle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devrediyoruz. Öğretmenleri Milli Eğitimi Müdürlüğü temin edecek. Çocukların ısınması ve donanımları da Şahinbey Belediyesi tarafından karışılanmış olacak. İkinci protokol, okulların ihtiyaç duyduğu malzeme temini. Şahinbey İlçesindeki okulların malzeme temini ve ihtiyaç duyulan basit donanımlar belediyemiz tarafından karşılanacak. Üçüncü protokolde daha önce yapmış olduğumuz 10 bin öğrencimizi Çanakkale'ye uçak ile götürmüştük. Çok rağbet gördü. İkinci 10 bin öğrencimizi de bu protokol ile yine uçakla Çanakkale'ye götüreceğiz. Bu yıl Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı ve birlik beraberliğimizi daha çok pekiştirmek istiyoruz. Öğrencilerimize bu şuuru aşılamak istiyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından 3 protokol imzalandı. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Şahinbey Belediyesi Gaziantep Valiliği Politika Güncel Haberler

title