Haberler

Gaziantep'te Baraka Tahliyesinde Gerginlik

Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi'nin tahliye kararı aldığı tavuk pazarındaki barakaların boşaltılması sırasında gerginlik çıktı.

Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi'nin tahliye kararı aldığı tavuk pazarındaki barakaların boşaltılması sırasında gerginlik çıktı. Tavuk satışı yaptığı ve boşaltmak istemediği barakasına çıkarak üzerine benzin dökerek kendilerini yakma tehdidinde bulunan 2 kişi polisler tarafından ikna edildi.

Olay, öğle saatlerinde Kocaoğlan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın açıkta hayvan satışı yapılmasını yasakladığını belirterek mahallede bulunan barakalardan kurulu tavuk pazarının tahliyesi yönünde karar aldı. Mahalledeki esnafa tahliye kararı tebliğ edilmesine rağmen, boşaltılmaması üzerine bugün pazara gidildi. Zabıta ekiplerinin gelişinin ardından bazı esnaf baraka şeklindeki dükkanlarında bulunan tavuklarını alarak ayrılırken, karara tepki gösteren 2 esnaf ise barakalarının üzerine çıktı. İşyerlerini kendilerine yeni adres gösterilmeden boşaltmayacaklarını söyleyen esnaf, ikna çabalarına da olumsuz karşılık verdi. Bunun üzerine bölgeye giden polis ekiplerinin indirmeye çalıştığı protestocu 2 esnaf üzerlerine benzin döktü ve yaklaşılması halinde kendilerini yakacaklarını söyledi. Tahliye kararına rağmen kendilerine yeni bir yer gösterilmemesine tepki gösteren 2 esnaf, yapılan görüşmelerin ardından polis ve belediye ekiplerinin ayrılmasıyla çatıdan indi.

Tavuk pazarında 20 yıldır esnaflık yaptığını söyleyen Ramazan Çelik, "Biz karara saygılıyız ama bu uygulama ile bizler sokağa terk ediliyoruz. Bizim istediğimiz buradan çıktığımız zaman bize gösterilecek yeni iş yerlerimizde ekmek mücadelemizi sürdürebilmek. Bu konuda her hangi bir adım atılmadan bizden burayı boşaltmamız isteniyor. Bu da adil bir durum değil" dedi.

Belediye yetkilileri ise pazardaki esnafın tahliyesinin sağlanmasıyla barakaların yıkılacağını kaydetti.

- Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title