Haberler

Gaziantep'te 18 Bin Litre Kaçak Akaryakıt Ele Geçirildi

Güncelleme:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ekipleri, Gaziantep'te 2 farklı tır garajında yapılan denetimlerde toplam 18 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ekiplerince, Gaziantep'te 2 farklı tır garajında yapılan denetimlerde toplam 18 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce Alo 136'ya gelen ihbarlar üzerine ildeki 2 farklı tır garajında denetim yapıldı. Büyükpınar Mahallesi'ndeki bir tır parkında yapılan aramada, ulusal marker ölçümü geçersiz olan toplam 337 litre motorin, 1 yer altı tankı, 1 santrifüj pompa, 2 akaryakıt tabancası ve 30 metre uzunluğunda 3 yakıt hortumu tespit edildi.

Nesimi Mahallesi'ndeki tır parkında gerçekleştirilen diğer aramada da ulusal marker ölçümü geçersiz çıkan toplam 17 bin 663 litre motorin, akaryakıtın taşınmasında kullanılan 5 araç, 1 benzinli santrifüj pompa, 1 akaryakıt tabancası, 5 akaryakıt hortumu, 1 pos makinesi ve akaryakıt satışına ilişkin belgeler ele geçirildi.

Tespit edilen kaçak akaryakıtın ve eşyaların piyasa değeri yaklaşık 600 bin lira olarak belirlendi. Denetimlerde 5 kişi hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan işlem başlatıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Gaziantep Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title