Haberler

Gaziantep Suya Kavuşacak

Türkiye'nin en büyük içme suyu projelerinden olan ve Kahramanmaraş'tan Gaziantep'e su taşınması amaçlanan, Düzbağ içme suyu temini projesinin inşaat ihalesi yapıldı.

Türkiye'nin en büyük içme suyu projelerinden olan ve Kahramanmaraş'tan Gaziantep'e su taşınması amaçlanan, Düzbağ içme suyu temini projesinin inşaat ihalesi yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açıklamada yerel seçimler öncesi vermiş olduğu sözlerden birini daha yerine getiriyor olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, projenin sözleşmesinin gelecek günlerde imzalanacağını ve çalışmaların başlayacağını kaydetti.

Şahin, içme suyu projesinin Gazianteplilere hayırlı olması temennisinde bulunarak proje kapsamında 100 kilometreden fazla 2 bin 600 milimetre çapında çelik boru döşeneceğini, regülatör ve tüneller yapılacağını kaydetti.

İnşaat çalışmalarının en kısa zamanda başlayacağını belirten Şahin, "İnşaat 2017 ve 2018 yıllarında yoğun bir şekilde devam edecek. 2019 yılına kadar Göksu Havzasının suyunun Gaziantep ile buluşması için gerekli bütün adımlar kararlılıkla atılacak." ifadesini kullandı.

Şahin, Düzbağ inşaat ihalesine Türkiye'de içme suyu alanında faaliyet gösteren büyük firmaların katıldığını dile getirerek projede kendilerine yardımcı olan başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere emeği geçen tüm DSİ ve GASKİ çalışanlarına teşekkür etti.

Şahin, Gaziantep'te 1 milyon eşdeğer nüfusa hitap edecek ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi ihalesinin de şubat ayında GASKİ Genel Müdürlüğünce yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Şahin Gaziantep Türkiye Düzbağ Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title