Haberler

Gaziantep'te Yüksek Kira Nedeniyle Öğrenciler Kaydını Aldırıyo

Güncelleme:

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, kentteki ev kiralarının yüksek olması nedeniyle üniversitedeki bazı öğrencilerinin kayıtlarını aldırdığını söyledi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, kentteki ev kiralarının yüksek olması nedeniyle üniversitedeki bazı öğrencilerinin kayıtlarını aldırdığını söyledi.Rektör Coşkun, düzenlediği basın toplantısında üniversitenin 2014 yılı çalışmalarını anlattı. Gaziantep Üniversitesi'nin marka bir üniversite olduğunu ifade eden Rektör Coşkun, "Üniversitemizde 15 fakültemiz var, 4 tane enstitümüz, 5 tane yüksekokulumuz, 10 tane meslek yüksekokulumuz ve 22 tane araştırma ve uygulama merkezimiz var. Son 6 yıllık geçmişe baktığımızda, göreve başladığımızda fakülte sayısı 5 iken, 15 oldu. Üniversitemizde 39 bin 539 öğrencimiz var ikinci dönemde gelecek öğrencilerle biz 40'ıncı yılımızda 40 bin öğrenciyi bulduk" dedi.

EV KİRALARINA TEPKİ

Gaziantep'teki ev kiralarının yüksek olmasından dolayı bazı öğrencilerin kayıtlarını aldırdığını dile getiren Prof. Dr. Yavuz Coşkun şöyle konuştu: "Gaziantep'e okumak için gelen öğrencilerimiz barınma sorunu nedeniyle kaydını aldırmak zorunda kaldı. Bu yüzden hiç olmasa devletin kiralama yöntemiyle yurt bulması konusunda biz Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi mutlaka devleti harekete geçirmek ve Gaziantep'te buna dair bir imkan yaratılması konusunda birlikte çaba gösterdik çünkü devletin böyle bir yöntemi var. Kredi Yurtlar Kurumu'nun belirlediği yöntemle çünkü yoksa kiralama yöntemiyle olsa bile çocukların barınamaması söz konusuydu. Gaziantep'te kiraların çok arttığını bu anlamda da öğrencilerin barınma ihtiyacının da zorlaştığını biliyoruz. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi ile çok güzel bir çalışma çıkarıldı. Biz 5 bin 200 kişilik bir yurt projesini ortaya çıkardık. Şimdi yeni yurtlar yapıyoruz. Yurt sayısını arttırırsak bu sorunu ancak o şekilde çözeriz."

ÖĞRENCİLERİ PARA KAZANMA ARACI OLARAK GÖRMEMEK LAZIM

Gaziantep'teki ev sahiplerine de seslenen Coşkun, 'Buradaki öğrencileri para kazanma aracı olarak görmememiz lazım. Kiraya verirken öğrencilerin buralara zor şartlarda geldiğinin bilinciyle kira vermek gerekli. Geçici olarak para kazanmak bu şehre bir şey getirmez ama kalıcı olarak 40 bin öğrencinin bu memlekete bu şehre çok daha fazla katkısı olacağı bilinciyle hareket etmek lazım. Kirayı Suriyeliler geldi diye 800 liraya yükseltmek doğru bir uygulama değil. Bu fırsatçılık doğru bir anlayış değil" dedi.

Rektör Coşkun, seçimlerde milletvekili adayı olacağına ilişkin söylentilere ise, "Şu an böyle bir düşüncem yok. Ancak teklif gelirse değerlendiririm" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title