Haberler

Gaziantep'in Kurtuluş Yıl Dönümüne Büyük İlgi

Güncelleme:

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla "25 Aralık Kurtuluş Bayramı Resepsiyonu" düzenlendi.

Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki resepsiyonda, protokol üyeleri, kokteyle katılanları kapıda karşıladı. Program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mesajının okunmasıyla başladı.

Vali Erdal Ata, programda yaptığı konuşmada, 93 yıl önce bu topraklarda insanların açlığa mahkum edilerek esir alınmaya çalışıldığını, dost ve kardeşçe yaşayanların birbirine düşürüldüğünü belirtti. Antepliler'in esir olmaktansa ölmeyi tercih ettiğini söyleyen Ata, "Böyle bir milletin karşısında hiçbir güç duramazdı, duramadı da" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, 93 yıl önce bu tarihte bir destan yazıldığını ifade ederek, "Çocuk Kamil'i Şehitkamil yapan bir destandı. Şamil beyin "Ben cesedimi çiğnetmeden, Antep'e girdirmem deyip şehit olduğunun destanıydı. Antep'in gazi olduğu, Gaziantep olduğu destanıydı" dedi.

1. Dünya Savaşı'nın bitmesinin ardından itilaf devletlerinin Anadolu'yu kuşattıklarını belirten Şahin, Batı'da büyük bir mücadele olduğunu hatırlattı.

Fransızların Gaziantep'i işgal ettiği sırada 10 bin kişilik Anteplinin istiklal ve istikbal mücadelesinde güçlü bir miting oluşturduklarını vurgulayan Şahin, o dönemde yokluk içerisinde yapılan mücadeleyi anlattı.

Fatma Şahin, ataların mirasını en iyi şekilde korumaya çalıştıklarını ifade ederken, bayrağı bugünün gençlerine devredeceklerini bildirdi. Gençlerin Cumhuriyetin 100. yılına hazırlandığını kaydeden Şahin, "Bugün de insanlık büyük bir sınav verdi. 300 bin mülteciye evimizi açtık, ekmeğimizi suyumuzu paylaştık. 93 yıl öncesini unutmayacağız ve unutturmayacağız" diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da, o dönemde moloz yığınına dönen Gaziantep'in bugün marka şehir olduğuna vurgu yaptı. Antep savunması dönemindeki provokasyonlara dikkati çeken Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Provokasyonlara mahal vermemek için tarihi iyi bilmek gerek. Bugün yapılmaya çalışıldığı gibi o dönemde de kardeşi kardeşe düşürdüler. Bizim o dönemde Ermeniler'le dostça, kardeşçe yaşıyorduk. Bir daha aynı oyuna gelmeyeceğiz."

Konuşmaların ardından, "25 Aralık Kurtuluş Günü" etkinliklerinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programın sonunda Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi ünlü sanatçı Muazzez Ersoy bir konser verdi. Gaziantepli müzik severlerin büyük ilgi gösterdiği konserin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ersoy'a çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Fatma Şahin Şehitkamil Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title