Haberler

Gaziantep'in Kahramanlarının Yakınlarına Ödül Verildi

Güncelleme:

Gaziantep'in işgalden kurtuluşunun 92. yıl dönümünde düzenlenen programda, Antep savunmasında öncülük eden kahramanların yakınlarına ödül verildi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, "92 yıl önce tarihin altın sayfalarına yazılan Antep savunması, tüm Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının, vatan sevgisinin, bağımsızlık aşkının ulaşılmaz şahikasını temsil eden bir kurtuluş mücadelesidir" dedi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO)  tarafından Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Antep savunmasında öncülük eden "kahramanların" yakınlarına ödül verildi.

Vali Erdal Ata, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep savunmasının tarihte görülmemiş kahramanlıklarla dolu olduğunu söyledi.

Savunmanın baştan sona destan olan Kurtuluş Savaşında son derece modern silahlarla donatılmış işgal kuvvetlerine karşı yokluk ve yoksulluk içerisinde büyük bir irade ve kararlılıkla eşsiz bir mücadele örneği olduğunu ifade eden Ata, şöyle konuştu:

"92 yıl önce tarihin altın sayfalarına yazılan Antep savunması, tüm Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının, vatan sevgisinin, bağımsızlık aşkının ulaşılmaz şahikasını temsil eden bir kurtuluş mücadelesidir. Bu toprakları canları pahasına miras bırakanların yokluk yoksulluk ve açlık içerisinde çelik gibi bir irade, inanç ve azimle işkal kuvvetlerine karşı koyanları unutmamak gerekir."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de Gaziantep'in 92 yıl önce fark oluşturan bir şehir olduğunu ifade etti.

Milli mücadele döneminde Anadolu'nun her tarafında büyük bir ateş yandığını aktaran Koçer, "Ama bu topraklarda milli mücadele çok daha farklı oldu. Kendi topraklarına sahip çıkan Gaziantepli 6 bin 317 şehit verdi ama bir de büyük kahramanlık destanı yazdı. TBMM Türkiye'de 2 gazilik unvanı verdi. Biri Gazi Mustafa Kemal Atatürk diğeri ise Gaziantep için" diye konuştu.

GTO Başkanı Eyyüp Bartık ise geçmişte kahramanlık örneği gösteren Gazianteplilerin günümüzde de ekonomi adına önemli başarılar elde etmek için mücadele verdiğini anlattı.

Avrupa'nın en güneyinde, bu topraklarda tüm dünyaya meydan okunduğunu ifade eden Bartık, şunları söyledi:

"O günlerde toprağını korumak için çoluk çocuk demeden, büyük küçük demeden hep beraber bu topraklar için canlarını göz kırpmadan feda ettiler. Bizler şu anda onların miraslarının üzerindeyiz. Bu akşam 92 yıl önce bu topraklar için mücadele veren kahramanlarımız, gazilerimiz, şehitlerimiz onların yakın akrabalarını unutmayarak onlara plaket vermek için bu töreni düzenledik."

Konuşmaların ardından Antep savunmasında yararlılık gösteren "kahramanların" yakınlarına protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Programda Şevval Sam konser verdi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Ticaret Odası Nejat Koçer Şehitkamil Erdal Ata Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title