Haberler

Gaziantep Fırat Kalkanı'nda Şehit Olan Yüzbaşının Cenazesi, Ankara'ya Gönderildi

Fırat Kalkanı'nda şehit olan yüzbaşının cenazesi, Ankara'ya gönderildiSURİYE'deki 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda görev yapan Türk birliğine terör örgütü IŞİD'in saldırısında şehit olan Yüzbaşı Alper Kocaman'ın cenazesi, Gaziantep'teki törenin ardından Ankara'ya gönderildi.

Fırat Kalkanı'nda şehit olan yüzbaşının cenazesi, Ankara'ya gönderildi

SURİYE'deki 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda görev yapan Türk birliğine terör örgütü IŞİD'in saldırısında şehit olan Yüzbaşı Alper Kocaman'ın cenazesi, Gaziantep'teki törenin ardından Ankara'ya gönderildi.

Suriye'nin kuzeyinde sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görev yapan Türk askeri birliğine terör örgütü IŞİD tarafından dün akşam saatlerinde havan topu, roket ve el bombası atıldı. Saldırılarda şarapnel parçalarıyla yaralanan 3 Türk askerinden İstihkam Yüzbaşı Alper Kocaman, helikopterle getirildiği Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Yüzbaşıyla birlikte yurda getirilen 2 askerin tedavileri ise Kilis ve Gaziantep'teki hastanelerde sürüyor.

Şehit Yüzbaşı Alper Kocaman için bu sabah 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Kilis Valisi İsmail Çataklı, 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Adana 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen törenin ardından şehit Yüzbaşı Kocaman'ın cenazesi, Gaziantep Havalimanı'nda hazır bekletilen askeri uçakla defnedilmek üzere memleketi Ankara'ya gönderildi.

HAREKATTAKİ ŞEHİT SAYISI 12 OLDU

Harekat kapsamında 27 Ağustos'ta roket saldırısında 1 asker şehit olurken, 6 Eylül ve 9 Eylül günü Rai kasabasının iç kesimlerinde terör örgütü IŞİD militanları tarafından düzenlenen roketli saldırılarda ise, hedef alınan tanklarda görevli 6 asker şehit oldu. 6 Eylül günkü saldırıda yaralanan 1 asker de 11 Eylül günü tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. 20 Eylül'de sınır hattında meydana gelen patlamada da 2 askerin şehit düştü. 5 Ekim'de ise sızma girişimi sırasında 1 Uzman Çavuş şehit oldu. Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlamasından itibaren geçen 74 günlük süreçte dünkü şehit ile birlikte şehit asker sayısı 12'ye yükselmiş oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Suriye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title