Haberler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sokak köpekleri ve kedileri için şehrin muhtelif yerlerinde oluşturduğu beslenme noktalarına yemek ve su bırakıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sokak köpekleri ve kedileri için şehrin muhtelif yerlerinde oluşturduğu beslenme noktalarına yemek ve su bırakıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sokak hayvanlarına sahip çıkmak için Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kuran büyükşehir belediyesi, sokakta yaşayan hayvanları da unutmuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, sokak hayvanları için şehrin muhtelif yerlerine büyüklü ve küçüklü beslenme noktaları oluşturdukları belirterek söz konusu noktalara yemek ve su bıraktıklarını söyledi.

Yaklaşık 4 ayda 178 köpeği sahiplendiklerini ifade eden Özsöyler, 345 hayvanın da tedavilerini yaparak sağlıklarına kavuşturduklarını kaydetti.

Özsöyler, yaralı ve hasta hayvanları Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi ettiklerine işaret ederek, "Hayvanların hayatına da büyük önem veriyoruz. Türkiye'de ilk defa hayvanlar için acil müdahale yapabileceğimiz tam teşekküllü ambulansı hizmete sunduk. Müdahale edilen hayvanları hayvanat bahçesindeki hayvan hastanesine kaldırarak gerekli tedavilerini yapıyoruz. Son derece modern ve teknolojik şekilde hayvanlara hizmet veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Hayvan dostu bir şehir olarak sahipsiz hayvanlara sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Özsöyler, hayvanların yaralanması veya hastalanması durumunda vatandaşlardan "153" hattını arayarak yardım çağırabileceklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title