Haberler

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İhlas Haber Ajansı’nı (İHA) ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Ben, PKK’nın da IŞİD’in de bunlar tarafından beslendiğini düşünüyorum” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İhlas Haber Ajansı'nı (İHA) ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Ben, Pkk'nın da IŞİD'in de bunlar tarafından beslendiğini düşünüyorum" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İHA Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Orhan Akın'ı ziyaret ederek, darbe girişimi sonrasındaki süreçte desteği nedeniyle teşekkür etti. Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde tüm siyasiler, güvenlik güçleri, basın mensupları ve vatandaşların birlikte hareket ederek girişimi püskürttüğünü ifade etti. Ekonomi ve terör anlamında yeni bir sürecin başladığını belirten Başkan Şahin, 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan FETÖ'ye bağlı askerlerin, PKK ve IŞİD gibi terör örgütlerini de beslediğini ileri sürdü.

Şahin, "Ben PKK'nın da IŞİD'in de bunlar tarafından beslendiğini düşünüyorum. Sınırda bizi koruduğunu iddia eden vatan hainlerinin kimi koruduğu, kime çalıştığı çok net ortaya çıktığı için terörle mücadelede yeni bir dönemin başlayacağını, ekonomik kalkınmayla ilgili de çok daha hızlı yol alacağımızı düşünüyorum. Bu içimizdeki yılanları attıktan sonra yolumuza devam edeceğiz. Her şerde bir hayır var. Bu bizim yeniden büyüme kalkınmamıza neden olacak. İçimizdeki yılanı atıp, arkasından 2023 yolculuğuna çıkmak için partimizin de adı olan adaletle kalkınma yolculuğunda o rakamlara hızla gelmememiz, bunu fırsata dönüştürmemiz gerekiyor. Hem toplumsal barış açısından çok güzel bir iklim yaşanıyor. Safları sıklaştırıp, sevgi ortamını çoğaltmalıyız. Birbirimizi severek, birbirimize güvenerek, içimizdeki pislikleri temizledikten sonra, 78 milyonun kardeşliği üzerinden bu yolda devam etmeliyiz. Aksi takdirde, bu bizim düşmanlarımızın ekmeğine yağ sürer. Birlik ve beraberlik içerisinde gitmemiz ve birlikten kuvvet doğar anlayışı ile kuvvetli bir şekilde, kalkınma ve kardeşlik yolcuğunu tamamlamamız gerekiyor" dedi.

"F-16'ları koruma zannettim"

Darbe girişimini katıldığı bir televizyon kanalının canlı yayın programında öğrendiğini belirten Şahin, darbe gecesi kötü film senaryolarını ve kabusları aratmayan olayların yaşandığını kaydetti. Atatürk Havalimanı'na giderken gördüğü cuntacı pilotların kullandığı ve alçaktan uçan F16'ların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı korumak için geldiğini düşündüğünü kaydeden Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanımız buraya iniyorsa, bu F16'ların korumak için geldiğini düşündüm. Hainliğin bu boyutta olacağını, milletin F 16'sının Kandil'de atmadığı bombayı yükleyip, milletin liderine atma girişiminde olacağını hayal bile edemiyorsun. Sanki bir kabus, kötü bir film senaryosu. Bunlar benim ülkemde yaşanmamalı, yaşanamaz diyorsun. Lider gitmiş olsaydı, gövde baştan ayrılsaydı, operasyon çok hızlı bir şekilde tamamlanırdı" şeklinde konuştu.

"Kalkışmadan bir gün önce füze savar pisti için çalıştık"

Başkan Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminin bir gün öncesinde 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal ile gelecek füze savarın pisti için birlikte çalıştıklarını kaydetti. Bu nedenle Soysal'ı sağlam gördüğünü belirten Şahin, sonra kıvırınca onun da örgüt sisteminin içerisinde olduğunu anladığını kaydetti. Daha sonra ise Gaziantep-Kilis bölgesinin sıkıyönetim komutanı olduğunu öğrendiğini anlatan Şahin, "Ben Atatürk Havalimanı'na gitmeye, Gaziantep'e dönmeye çalışırken, bizim arkadaşlarımız, Valilik koordine oldular. Ben komutandan eminim. Bir gün önce komutanla beraber çalıştık. NATO'nun bir füze savarı geleceğini söylemişti. Oraya pist yapılması lazımdı. Güvenlik duvarını çalıştık, şehir sınır şehri olunca. Onun teknik ekibi ile bizim teknik ekibimiz saatlerce çalıştı. Kafamdan diyorum ki, bizim komutan sağlamdır. Çünkü o ana kadar adam bizim güven bunalımı yaşayacağımız bir şey söylemedi. Kendi başkan vekillerimiz oradaydı. Hızlı bir şekilde iletişime geçince dediler ki 'bu kıvırıyor.' 'Sınırdayım, gelip bakacağım. Komuta'dan gelen talimata bakacağım' filan deyince dedim ki eyvah bu adam da sistemin içinde. Sonrasında hemen bir bilgiye ulaştık. Kilis ve Gaziantep'in sıkı yönetim komutanı olarak gözüküyor. Bunu da hemen valimizle paylaştık. Bunun üzerine hemen biz hızlı bir şekilde ilk büyükşehir belediyesi olarak, Tugay'ın önüne, tüm iş makinelerini, otobüslerini minibüsleri, adamıyla birlikte yığdık. Ondan sonra da halk geldi. Toplum psikolojisi ve onların psikolojisi açısından çok önemliydi" dedi.

Telefonlara cevap vermedi

Şahin, komutan Soysal'ın gece saat 03.00'ten sonra ise sürekli kendisini aradığını fakat cevap vermediğini kaydetti. Komutanın sonra ise eşini aradığını belirten Şahin, "Gece saat 03.00'ten sonra bunun yapılamayacağı anlaşılıp, tersine dönünce de bağlılıklarını bildirdi. Beni 4-5 defa aramış, bana ulaşamayınca eşimi aramış. Eşim beni aradığında sakın bakma bu iyi niyetli değil. Bu rahatsızlığından söyleyecek. Biz onu rahatsız ettiysek doğru yoldayız. Operasyonumuzu tamamlayacağımızı söyledik" ifadelerini kullandı.

"Meydanlardaki heyecanın sürmesi, olayın büyüklüğünden kaynaklı"

Başkan Fatma Şahin, "15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden günler geçmesi, meydanlardaki coşku, heyecan ve duygunun devam etmesi de olayın büyüklüğünü, ne kadar büyük bir vatan hainliği olduğunu, millet özümsedikçe olayla netleştikçe daha çok sahip çıkıldığı görülüyor. Hem de bu milletin namusuna, onuruna şerefine, milli iradesine sahip çıkma duygusunun nasıl yüzyıl önce bu topraklarda varsa, aynı şekilde devam ettiğini gösteriyor. Yaşadıklarımız bana büyük bir güven veriyor. Geleceğimizin nasıl teminat altında olduğunu, güvencede olduğunu gösteriyor. Bu şerefsizlerin, bu FETÖ'nün askerlerinin, bu ihanet şebekelerinin hesaplayamadığı şey de bu duygudur" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İhlas Haber Ajansı Fatma Şahin Gaziantep PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title