Haberler

Gaziantep Barosu: Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Artıyor

Gaziantep Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Günay Kaplan, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin arttığını söyledi.

Gaziantep Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Günay Kaplan, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin arttığını söyledi.

Gaziantep Barosu tarafından '25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Baro Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Günay Kaplan, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirterek, "Dünyanın bir çok yerinde işgaller ve ambargolar nedeniyle yüz binlerce kadın ve çocuk katledilmektedir. 2014 yılının başından bu yana ülkemizde 240 kadın erkek şiddeti ile öldürüldü" dedi.

Kadına yönelik şiddetin önüne geçilebilmesi için iktidarın çalışmalar yapması gerektiğini kaydeden Kaplan, şöyle konuştu:

"Devlet politikalarının belirlenip uygulanmasında kadının birey olduğu göz ardı edilmemelidir. Kadının sorunlarının yalnızca aile içinde olmadığı, yaşamın her alanında olduğu anlaşılmalıdır. Kadınlara yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına yönelik uluslararası tüm sözleşmelerin de referans alınması gerekmektedir. Bugüne dek imzalanmış olan tüm uluslararası sözleşmelerin yaşama geçirilmesinin sağlanması, olumlu yöndeki çağdaş hukuksal düzenlemelerin yaşama geçirilmesi son derece önemlidir."

Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı ise kadınlara yönelik yapılan şiddete karşı olduklarını ve mağdur kadınların yanlarında yer aldıklarını söyledi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Günay Kaplan Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title