Haberler

Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz gecesi 246 değil de 246 bin insanımız şehit olsaydı, bu mesele üzerinden polemik üretenler acaba darbeyi kabul edecekler miydi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz gecesi 246 değil de 246 bin insanımız şehit olsaydı, bu mesele üzerinden polemik üretenler acaba darbeyi kabul edecekler miydi? O zaman da başka bir bahane bulacaklardı. Öyleyse ne darbenin ne darbe girişimine karışanların ne de o örgüte doğrudan veya dolaylı destek veren hiç kimsenin gözünün yaşına bakma hakkına sahip değiliz. Onun için kimse bize mağdur edebiyatı yapmasın, eğer benim yakın arkadaşlarımın içerisinde de varsa onlara da sesleniyorum, sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile sivil terör mağdurlarının ve yakınlarının kamu kurum ve kuruluşlarına atama törenine katıldı.

FETÖ'nün özelikle 2012'den sonra arka arkaya provokasyonlarını hayata geçirdiğini belirten Erdoğan, 15 Temmuz'da FETÖ mensuplarının uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla çıkınca ortada kimsenin kalmayacağını sandıklarını ancak yüz binlerce kişiyi görünce şaşırıp paniğe kapıldıklarını söyledi.

Darbe girişimi gecesi tek başına bir kadının eli silahlı askere karşı dimdik durduğunu hatırlatan Erdoğan, FETÖ ile mücadele yolunda kararlılıkla devam edeceklerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, birilerinin, "Bu nasıl darbe? Tanklardan neden daha fazla ateş edilmedi? O uçaklardan niye daha fazla bomba atılmadı? O tüfeklerden niye daha çok mermi çıkmadı?" sorularını sorduğunu dile getirerek, "Bunun cevabı gayet basit, korkuyu unutmuş, ölümü göze almış insanlara istediğiniz kadar mermi sıkın, bomba atın netice değişmez. Sadece daha çok kan dökülürdü, daha çok can yanardı." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şair Erdem Bayazıt'ın "Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm / Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm" dizelerini anımsatarak, Türk milletinin ölüme bakışının başkaları gibi olmadığını, bir son, yok oluş değil baki olana kavuşma olarak gördüğü için tevekkülle karşıladığını dile getirdi.

"15 Temmuz gecesi 246 değil de 246 bin insanımız şehit olsaydı bu mesele üzerinden polemik üretenler acaba darbeyi kabul edecekler miydi?" sorusunu yönelten Erdoğan, şöyle devam etti:

"O zaman da başka bir bahane bulacaklardı. Öyleyse ne darbenin ne darbe girişimine karışanların ne de o örgüte doğrudan veya dolaylı destek veren hiç kimsenin gözünün yaşına bakma hakkına sahip değiliz. Onun için kimse bize mağdur edebiyatı yapmasın, eğer benim yakın arkadaşlarımın içerisinde de varsa onlara da sesleniyorum, sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın. Benim mağdur mazlumlarım burada."

"Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz"

Mağdur olduğunu iddia eden kişilerden itirazlar geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hepsi aynı kalıptan çıkmış, aynı şeyler, siz kimi aldatıyorsunuz? Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. Mağduriyete uğramış hakkını gözetmek elbette vazifemiz ama 17- 25 Aralık'a rağmen, 15 Temmuz'a rağmen FETÖ'nün içinde yer almayı sürdüren hiç kimse ne mağdurdur ne masumdur. Bu kişilerin en yakınlarımız da olsa adalete hesap vermelerini sağlamak, haklarında gereken işlemleri yaptırmak mecburiyetindeyiz çünkü bizim şehitlerimize ve gazilerimize karşı sorumluluğumuz var. Biz şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin dışında 15 Temmuz'un mağduru yoktur, mazlumu yoktur, hesap sorma hakkı olan hiç yoktur diyoruz." ifadelerini kullandı.

Halkın 15 Temmuz'da tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet dediğini belirterek, "Eğer bugün Gabar Dağları'nda, Tendürek Dağları'nda benim Mehmet'im orada yaz kış demeden bir mücadele sürdürüyorsa, oralardan inmiyorsa bunun tek sebebi biz buradan bir milim yeri kimseye kaptırmayız. Burada şehidimizin kanı var." değerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz gecesi, rabia anlayışına sahip çıkıldığını vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kendisinin ve evlatlarının geleceğini kimseye ipotek ettirmeyeceğini göstermiştir benim milletim, o Pensilvanya'daki şarlatana. Asla. Devletin sahibinin şu veya bu kurum, şu veya bu güç değil bizatihi kendisi olduğunu ortaya koyan milletimizin bu iradesine saygı duymayan hiç kimse bizim gözümüzde muteber değildir. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' öğüdünü tüm icraatlarının temeline yerleştirmiş bir siyasi hareketin kurucusu olarak devletin sahibininin millet olduğu gerçeği bizim zaten bildiğimiz ve inandığımız bir husustur. Herkesin de bunu kabul etmesi milletimizin ferasetine ve cesaretine teslim olması gerekiyor."

Terör örgütüyle mücadele ve bölgedeki krizler karşısında güçlü bir duruş sergilemenin artık daha kolay olduğunu aktaran Erdoğan, emniyet teşkilatında yeni atamalar ve değişiklikler yapıldığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yeni atamalarla, yeni tayinlerle beraber de inşallah ülkemizin 81 vilayetinde terörle mücadele de çok farklı bir sürece giriyoruz. Artık sonuçla değil bu işin kaynağı neresiyse o kaynakta bu mücadeleyi başlatmanın adımlarını atıyoruz." şeklinde konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Politika Güncel Haberler

title