Haberler

Gazi Üniversitesinde Muharrem İftarı

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "Biz de diyoruz ki İmam Hüseyin'e: 'Yaşasaydın bugün yanındaydık ama şimdi de yolundayız" Gazi Üniversitesi Rektörü Büyükberber: "Biz et ve tırnak gibiyiz, ayr...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kerbela olayıyla ilgili, "Biz diyoruz ki İmam Hüseyin'e: 'Yaşasaydın bugün yanındaydık ama şimdi de yolundayız" dedi.

Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Merkezi tarafından, Gazi Kültür Merkezi'nde ilk kez muharrem orucu iftarı verildi.

İftara katılan Bakan Yılmaz, yaptığı konuşmada, muharrem ayının Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edildiği ay olduğunu anımsattı.

"Haksızlık karşısında susanın dilsiz şeytan" olduğunu ifade eden Yılmaz, "İmam Hüseyin, tek başına ve canı pahasına da olsa haksızlık karşısında susulmayacağını göstermek için şehit oldu. Biz niye buradayız. Biz de diyoruz ki İmam Hüseyin'e:  'Yaşasaydın bugün yanındaydık ama şimdi de yolundayız'. Gerçek galip, hakkın yolunda yürüyenlerdir" diye konuştu.

Yılmaz, Sezai Karakoç'un bir şiirinden, "Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır./Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır./Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır./Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır./Göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır./Senden ümit kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır./Sevgili, en sevgili, ey sevgili" dizelerini okudu.

Rahmetle anılanların kıyamete kadar ölmeyeceğini belirten Yılmaz, "O savaşın galibi İmam Hüseyin'dir, biz de bunu ispatlamak için buradayız. Biz millet olarak bir olmamız, diri olmamız, iri olmamız gerekiyor. 76 milyon ile bir kardeş olmamız lazım" dedi.

Yılmaz, bu tür etkinliklerin milletin birlik ve beraberliği için daha büyük katkıda bulunmasını diledi.

-"Bu zenginliği heba etmememiz lazım"-

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, ehlibeyte sevgi ve saygılarının çok büyük olduğunu söyledi.

Muharrem ayının mübarek bir ay ve matem ayı olduğunu kaydeden Büyükberber, "Biz et ve tırnak gibiyiz, ayrılmamız mümkün değil. Bu zenginliği hakikaten heba etmememiz lazım. Bu kültür zenginliğinin değerini bilmemiz lazım. Böyle etkinliklerle inşallah birlik ve beraberliğimiz daha da perçinlenir" diye konuştu.

Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Velİ Araştırma Merkezi Müdürü Hüseyin Gümüş de Kerbela olayının mazlumun zülme karşı duruşunu barındırdığını dile getirdi.

Kerbela'da yaşananlar nedeniyle 14 asırdır göz yaşı döküldüğünü vurgulayan Gümüş, Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının bu acı olayla gönüllerde taht kurduğunu belirtti.

Kerbela ve muharrem ayının birlik günü olduğunu bildiren Gümüş, şunları kaydetti:

"Hepimize düşen vazife, onu doğru okumak ve anlamaktır. Hz. Hüseyin'i doğru anlamak ve Hüseyince yaşamaktır. Bugün bize düşen birlik, beraberlik, sevgi, saygı, muhabbet ve hoşgörüye çevirmektir. Temenimiz de aşure günlerinin, muharrem oruçlarının birleştirici maya olmasıdır. Yeni Kerbelaların yaşanmaması için ortak bir dile ve inanca ihtiyacımız vardır."

Programa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, Alevi inanç önderleri, dernek ve vakıf temsilcileri de katıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Gazi Üniversitesi Hüseyin Bin Ali Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title