Haberler

Gazi Osman Paşa, Kabri Başında Anıldı

Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa, kabri başında anıldı.

Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa, kabri başında anıldı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gazi Osman Paşa'nın vefatının 116'ncı yılı dolayısıyla Fatih Camisi'ndeki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Tokat Valisi Cevdet Can, törendeki konuşmasında, Gazi Osman Paşa'nın, adını tarihe altın harflerle yazdıran önemli bir komutan olduğunu söyledi.

Kahraman olmanın, güzel anılmak olduğunu dile getiren Can, "Bugün burada bir ruhu anıyoruz aslında. Bedir'den başlayıp Çanakkale'ye, Sakarya'ya, Plevne'ye, Malazgirt'e, Kerbela'ya kadar ne kadar doruğa yükselen ulvi duygular varsa onu anmak için buradayız. O yüzden Gazi Osman Paşa büyük bir kahramandır." dedi.

Can, kahramanların her zaman yaşamaya devam ettiğini belirterek, "Kendileri de şu an yaşıyor ve bizim de yaşamamıza sebep olmuşlardır. Gazi Osman Paşa Tokat'ın bir köyünde doğmuştur. Bugün ismi ilkokuldan üniversiteye, sokaktan caddesine kadar verilmiş ve hatta Plevne isminde bir spor kulübümüz dahi vardır. Amacımız bu kahramanların öznesinden gelecek kuşaklara ecdatlarının nasıl bir insan olduklarını anlatmaktır." şeklinde konuştu.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da Gazi Osman Paşa'nın büyük bir kahraman olduğunu kaydetti.

Onun kahramanlığının asla unutulmayacağını aktaran Usta, "İlçemizde böylesine büyük bir insanın ismini taşıyarak hizmet yapmak bize ayrı bir keyif veriyor. Bu bakımdan böyle büyük insanları yıllar sonra anıp, bunu gelecek nesillere taşıma sorumluluğu bize güç katıyor. Gazi Osman Paşa, tarihimizin en önemli şahsiyetlerinden birisidir." ifadelerini kullandı.

Törende, Gazi Osman Paşa için dua edildi, Plevne'den getirilen toprak Gazi Osman Paşa'nın kabrine konuldu. Törenden sonra katılımcılara lokma dağıtıldı.

Törene, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, oyuncu Ahmet Yenilmez ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Çanakkale Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title