Haberler

Gazeteci Nuh Köklü'nün Öldürülmesi Davasında Karar

Kadıköy'de arkadaşlarıyla kar topu oynayan gazeteci Nuh Köklü'yü, dükkanının camına kar topu isabet ettiği gerekçesiyle öldürdüğü öne sürülen Serkan Azizoğlu, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kadıköy'de arkadaşlarıyla kar topu oynayan gazeteci Nuh Köklü'yü, dükkanının camına kar topu isabet ettiği gerekçesiyle öldürdüğü öne sürülen Serkan Azizoğlu, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanık Azizoğlu hakkında "atılı suçu kabul etmeyip pişmanlık duymadığı" gerekçesiyle takdiri indirim yapılmasına ve "haksız tahrik" hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına hükmetti.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Serkan Azizoğlu ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmayı Nuh Köklü'nün ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş da izledi.

Müşteki avukatlarından Ümit Abanoz, Nuh Köklü ile 30 yıldır arkadaş olduklarını belirterek, "Tek temel kaygımız, somut gerçeğin ortaya çıkmasıydı. Bunun için ilk günden beri çalıştık. Geldiğimiz noktada olay bizce çok net biçimde açığa çıkmıştır. Nuh, orada bulunan insanların yaşça en yaşlısı, ağabeyleri pozisyonunda. Saldırı sonrasında artık duramayıp ağabeylik görevini yapıp, arkadaşını öldürmesinler diye tekme atıyor. Nuh şiddete karşı duran bir insan aslında. Kayıtlarda bu görünüyor." dedi.

Diğer müşteki avukatı İbrahim Burak Eksici, "Olayın en başından itibaren artan bir şiddet eğilimi var. Bu şiddeti destekleyecek herhangi bir olay yok. Yapılan hareketin doğurduğu sonuca bakmamız gerekir. Bugün gördüğünüz üzere sanığın yüzü gülümser vaziyette. Sanığın takım elbise giyip, kravat takması Nuh Köklü'nün ailesinin mağduriyetini gidermeyecektir. Bu davada iyi hal indirimi uygulanırsa, bu duruşmaya gelen insanların hukuka olan güvenini sarsmış oluruz." diye konuştu.

"Bir kartopu meselesi değil, camın kırılma endişesi var"

Sanık Azizoğlu'nun avukatı Yener Tanyıldız, şunları söyledi:

"Müşteki taraf sürekli olayın siyasi bir nefretle ortaya çıktığını ifade ediyor. Olaya baktığımızda müvekkilimin hiç bir siyasi söylemi yok. Tek sözü 'Bu cam pahalıdır, kartopu atmayın.' İnsanların ekonomik durumlarına göre bazı insanlara pahalı gelebilir bu cam. Esnafın durumu kötü. Sürekli basında da siyasi bir nefretle olay aksettirilmeye çalışılıyor. Müvekkilim ekonomik kaygıdan dolayı tepkisini koyuyor. Kartopunun gelmesi üzerine dükkanından çıkıyor. Sopayla korkudan dolayı çıkıyor. Nuh Köklü ölmeseydi, başkası olsaydı onun yerine olaya bu boyutta bakmayacaktık. Bir kartopu meselesi değil, camın kırılma endişesi var. Basında sürekli siyasi baskı oluşturulmaya çalışılıyor. Olay kendi şartları içinde değerlendirilmiyor."

Serkan Azizoğlu son savunmasında, müşteki avukatlarına bir şey söylemek istediğini belirterek, "Buraya nasıl gelmemi tercih ederdi? Eşofmanla ya da başka bir şeyle mi? Mahkemeye saygımdan dolayı böyle geldim. Ben olayı kamera kayıtlarından gördüm. Uçarak üzerime tekme atılıyor. Bir anda ortalık karışıyor. Kasti bir durum yok. Mahkeme karar vermediği halde, basın karar verilmiş gibi haberler yapıyor. Bunları anlamış değil. Beraatımı talep ediyorum. Kesinlikle suçlu değilim." dedi.

Son sözü sorulan Azizoğlu, bir diyeceğinin olmadığını söyledi.

Karar oy birliğiyle alındı

Mahkeme Heyeti Başkanı Asil Aydın, kararını açıklamadan önce salonda bulunanlara uyarıda bulunmak istediğini belirterek, "Taraflardaki duygusallığı anlıyoruz ancak duruşma devam ediyor. Sonuçlanıncaya kadar sessiz bir şeklide dinleyelim. Aksi şekilde davrananların eylemleri duruşma zaptına geçirilecektir. Bu davada, tarafların kişiliğinden, sıfatından, mesleğinden ve basında yer alan haberlerden bağımsız olarak oy birliği ile karar verilmiştir." dedi.

Sanık Serkan Azizoğlu'nu "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanık hakkında "atılı suçu kabul etmeyip pişmanlık duymadığı" gerekçesiyle takdiri indirim yapılmasına ve "haksız tahrik" hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanık Azizoğlu'nu "kasten yaralamaya teşebbüs", "silahla tehdit" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle de 4 yıl 2 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Serkan Azizoğlu'nu yardım ettiği öne sürülen Nazım Coşanar'ın ise yargılama neticesinde toplanan delillerden bu suçu işlediğinin sabit olmadığını belirten mahkeme heyeti, sanığın "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan beraatına karar verdi.

"Nuh Köklü bir nefret suçunun kurbanı oldu"

Davanın bitmesinin ardından adliye bahçesinde açıklama yapan Köklü'nün ağabeyi Sedat Köklü, "Adalet yerini buldu mu? Buldu ama kardeşim geldi mi? Yok. İnşallah bu son olur. Bir daha bunu yapmaya cesaret eden biraz daha düşünür artık." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da "Arkadaşımız Nuh Köklü bir nefret suçunun, nefret cinayetinin kurbanı oldu. Yargıçların hiçbir baskı altında kalmadan doğru karar vermeleri yargıya olan güveni ve adalet duygusuna olan inancı da artıracaktır." diye konuştu.

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş ise Nuh Köklü ile üniversiteden arkadaş olduklarını belirterek, "Bu davanın peşini bırakmayacağımızı ilan etmiştik. Karar duruşmasında caydırıcı bir karar çıktığı düşüncesindeyiz. Bir daha nefret cinayeti ile Nuh Köklü cinayeti gibi bir cinayetle karşı karşıya kalmayacağımızı umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, gazeteci Nuh Köklü'nün, Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi Karakolhane Caddesi'nde, 17 Şubat 2015'te arkadaşlarıyla kar topu oynadığı belirtilmişti. Bu sırada sanık Serkan Azizoğlu'nun baharat dükkanının camına kar topunun isabet ettiği ancak camın kırılmadığı anlatılan iddianamede, çıkan tartışmada Köklü'nün bıçaklanarak öldürüldüğü kaydedilmişti.

İddianamede Serkan Azizoğlu'nun, Köklü'yü "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, ayrıca "silahla kasten yaralamaya teşebbüs", "silahla tehdit" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle 3 yıl 9 aydan 11 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

İddianamede ayrıca Nazım Coşanar'ın da "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Barış Yarkadaş Alper Taş Kadıköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title