Haberler

Gazeteci Fuat Uğur Medya Masası'na Katıldı

Gazeteci Fuat Uğur, Marmara Belediyeler Birliği’nde düzenlenen Medya Masası’na katılarak, belediyecilikle ilgili görüşlerini açıkladı.

Gazeteci Fuat Uğur, Marmara Belediyeler Birliği'nde düzenlenen Medya Masası'na katılarak, belediyecilikle ilgili görüşlerini açıkladı.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Medya Masası'nın konuğu olarak bilgi, birikim ve mesleki deneyimlerini aktaran Fuat Uğur, belediyelerin halka en yakın olan birimler olduğunu ve basınla belediye arasında doğru bir köprü kurulması gerektiğini belirtti.

Nurettin Sözen'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde belediye muhabirliği yaptığını belirten Gazeteci Fuat Uğur, "Belediyelerin medyaya servis ettiği haberlerde seçici olması gerektiğini düşünüyorum. Servis edilen haberde kaliteli fotoğraf kullanımı da çok önemli. Zayıf bir haber, güzel bir fotoğrafla gazetelerde geniş yer bulabilir. Ayrıca yerel medyaya gönderilecek haber ile ulusal medyaya gönderilecek haberin doğru biçimde ayırt edilmesini gerektiğini düşünüyorum. Belediyelerimiz her haberi, her yere servis ederek hata yapıyor" dedi.

Belediye haberlerinin gazetelerde daha fazla yer bulması gerektiğini de belirten Uğur, "Vatandaşla gazete arasındaki en iyi iletişim şehre dair haberlerle kuruluyor ve kent haberlerinin en önemli ayağını da belediyeler oluşturuyor. Bu noktada belediye basın ekiplerinin, gazetelerin haber ihtiyacını karşıladığı da önemli bir gerçek. Ancak belediyelerin çalışmaları abartılarak yazıldığında, medya tarafından kullanılmıyor" diye konuştu.

GENEL SEKRETER ÇETİNKAYA'DAN TEŞEKKÜR

Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ise katılımdan ötürü Gazeteci Fuat Uğur'a teşekkür ederken, Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin önderliğinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Pr Marmara Belediyeler Birliği Basın Danışmanı Fatih Sanlav, Medya Masası buluşmaları kapsamında medyanın tanınmış isimlerinin yanında haber merkezi yöneticileriyle bir araya gelineceğini aktardı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Sözen Fuat Uğur İstanbul Marmara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title