Haberler

Gazeteci Barış Soydan'dan Medyayı Anlatan Polisiye

Güncelleme:

Sabah gazetesi eski Yazı İşleri Müdürü Barış Soydan'ın Labirent Yayınları tarafından yayınlanan romanı "Boruotu Cinayeti", polisiye edebiyata yeni bir gazeteci kahraman kazandırıyor: Editör "Ufuk Lodos."

İlk macerasında Ayvalık'ta işlenen esrarengiz bir cinayetin failinin peşine düşen "Ufuk Lodos", ipuçlarının izini sürerken bir yandan da polisin sızdırdığı haberleri sorgulamadan gazeteye sokmaya çalışan polis muhabirleriyle, mi'leri de'leri ayrı yazamadığı halde siyasete yön vermeye soyunan köşe yazarlarıyla ve kendisini dev aynasında gören gazete yöneticileriyle boğuşuyor.

KCK ve Ergenekon operasyonlarının gerçekleştiği günlerde geçen roman, kamuoyunun gazete manşetleriyle nasıl manipüle edildiğine de ışık tutuyor. Polisiye kurguya gerçeküstü öğeler ekleyerek benzersiz bir dil yaratan "Boruotu Cinayeti", önümüzdeki günlerin en çok konuşulan romanlarından biri olmaya aday.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ayvalık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title