Haberler

Garantipartners'a 2 Ayda 310 Girişimci Başvurdu

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Melek Yatırımcılık Platformu (BUBA) iş birliğiyle hayata geçirilen GarantiPartners girişimcilik platformuna, ilk 2 ayda 310 kişi başvurdu.

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Melek Yatırımcılık Platformu (BUBA) iş birliğiyle hayata geçirilen GarantiPartners girişimcilik platformuna, ilk 2 ayda 310 kişi başvurdu.

Garanti Bankası açıklamasına göre, şubat ayı başında lansmanı yapılan GarantiPartners girişimcilik platformuna başvuran girişimcilerin sayısı 310'a ulaştı. Yapılan inceleme ve görüşmeler sonucunda 9 girişimci, GarantiPartners girişimci hızlandırma programına katılmaya hak kazandı.

GarantiPartners programına kabul edilen girişimciler arasında yeni nesil akıllı ev sistemi Ingenious, kişisel yayıncılık platformu Publitory ve online kuru temizleme ağı NetworkDry da yer aldı.

Şubat ayından bu yana GarantiPartners programına başvuran tüm girişimcilere ise 27 Nisan'da başlayan ve 12 Mayıs'a kadar sürecek olan ücretsiz BUBA Bahar Dönemi Girişimci Eğitimleri'ne katılma imkanı sunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, girişimcilere hız kazandırmayı hedefleyen GarantiPartners platformuna gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

GarantiPartners'in, hem Boğaziçi Üniversitesi hem de Garanti Bankası'nın bilgi birikimiyle, girişimcilere sadece sermayenin değil tecrübenin de aktarılmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulduğunu aktaran Karadere, "Kısa süre içinde gördük ki böyle bir oluşuma ekosistemde büyük ihtiyaç varmış. Önümüzdeki dönemde başvuruların daha da artacağına, yararlı projelere ve başarılara hep birlikte tanıklık edeceğimize inanıyoruz" değerlendirmelerini yaptı.

BUBA Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Bilgör ise girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için büyük şirketlerin de girişimcilerle yakın temas halinde olmasının önemine işaret ederek, "GarantiPartners programı ile BUBA ve Garanti Bankası'nın kaynaklarını, girişimlerin büyümesi için seferber edeceğiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Garanti Bankası Karadere Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title