Haberler

Garanti, Weconnect International'a Üye Oldu

Garanti Bankası, kadın girişimcilerin tedarik zincirine katılmasını amaçlayan WeConnect International'a üye oldu.

Garanti Bankası, kadın girişimcilerin tedarik zincirine katılmasını amaçlayan WeConnect International'a üye oldu.

Garanti'den yapılan açıklamaya göre banka, kadın girişimcilerin tedarik zincirine katılması amacıyla kurulan global oluşum WeConnect International'a üye Türkiye'deki ilk banka oldu.

WeConnect International'ın Türkiye'deki paydaşı Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından sisteme üye olarak önerilen Garanti, bu üyelikle müşteri portföyünde yer alan kadın girişimcileri eğitmeyi, desteklemeyi, birleştirerek daha da güçlendirmeyi ve tedarik zincirinin bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Kadınların sahip olduğu potansiyel ve cesarete olan inancımızla 8 yılı aşkın süredir kadınların ekonomiye katılımını ve girişimciliğini destekliyoruz. Türkiye'deki kadın iş gücünün önündeki engelleri kaldırmak, girişimci kadınların sayısını artırmak, kadınların kurduğu, ortak olduğu veya yönettiği KOBİ'leri ve işletmeleri sürdürülebilir kılmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu amaç doğrultusunda, iş dünyasındaki kadının güçlenmesi sürecinde ekosistemi zenginleştirmek üzere finansman alanı ve danışmanlık alacakları platformlar geliştirdiklerini belirten Karadere, bankanın WeConnect üyeliğiyle müşteri portföylerinde yer alan kadın girişimcilerin, tedarik zincirinde bir adım daha önde olmasını hedeflediklerini dile getirdi.

-WeConnect International

Türkiye'de KAGİDER ile çalışan WeConnect International, en az yüzde 51'ine kadınların sahip olduğu, yönettiği ya da kontrol ettiği işletmelere, veritabanına ücretsiz kaydolma, çok uluslu şirketlerle bağlantı kurma, eğitim, danışmanlık ve sertifika alma fırsatı sağlıyor. Veritabanında, 90'ı aşkın ülkeden çok sayıda işletmenin yer aldığı WeConnect International, işletmelere kendilerini geliştirme olanağı sağlarken, üyesi olan kurumsal şirketlere ise tedarik zincirlerinde bu işletmelerle çalışma ve destek olma imkanı sunuyor.

Türkiye'de bugüne kadar 100 civarında kadın girişimcinin kaydolduğu ve eğitim aldığı platformla, üye şirketlerin talep ve ihtiyaçları ile işletmelerin sunduğu arza göre yapılan 262 eşleştirme bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Garanti Bankası Karadere Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title