Haberler

Garanti Bankası Anadolu Sohbetleri"

Garanti Bankası tarafından gerçekleştirilen "Garanti Anadolu Sohbetleri" toplantısının 102'incisi Bartın'da düzenlendi.

Garanti Bankası tarafından gerçekleştirilen "Garanti Anadolu Sohbetleri" toplantısının 102'incisi Bartın'da düzenlendi.

Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Garanti Anadolu Sohbetleri" ile 2002 yılından bu yana Türkiye'yi adım adım dolaştıklarını söyledi.

Bugüne kadar 69 ildeki 101 toplantıda 31 bini aşkın KOBİ'yle bir araya geldiklerini ifade eden Karadere, toplantının, doğal kaynakları, tarihi, kültürel zenginliği ve sosyal dokusuyla ilham veren Bartın'a somut katkılar sağlamasını ve yeni açılımlar getirmesini dileyerek, "Lojistik merkezler ticari ulaşımı kolaylaştırırken, bulundukları kentin ve bölgenin ekonomisini de geliştiriyor. Bartın ekonomisinin sıçrama yapması ve ilde sanayileşmenin önünün açılması için, lojistik sorununun çözülmesi ve şehrin uç il dezavantajından sıyrılması gerekiyor." dedi.

Bartın'ın doğal güzellikleri, tarihi derinliği ve kültürel zenginlikleriyle emsalsiz bir kent olduğuna vurgu yapan Karadere, şöyle devam etti:

"Bartın, tescilli 285 tarihi evin yanı sıra, Küre Dağları Milli Parkı ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu'ya yakınlığıyla, turizm açısından önemli bir potansiyel taşıyor. Ortak çalışma kültürü ve vizyonu yaratarak, turizmin gelişmesi için çabalanırsa, bu alanda çok daha ileri bir noktaya ulaşılabilir. Ayrıca, Bartın'da Ar-Ge ile desteklenecek sektörel küme oluşumlarının, yerel kalkınma için gerekli olduğu görülüyor. Bartın Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Bartın İnovasyon ve Test Merkezi'nin, bu alanlarda önemli bir katma değer yaratacağını düşünüyoruz."

Araştırmacı yazar Necdet Sakaoğlu'nun, kentin tarih ve kültürünün gelişimi ve bu değerleri değerleri nasıl daha verimli kullanabileceğini anlattığı toplantıda, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Mortan da Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) İnovasyon ve Test Merkezi'nin KOBİ'ler için sağlayabileceği faydaları aktardı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Garanti Bankası Karadere Türkiye Bartın Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title