Haberler

Twitch yayıncısı Jahrein, Fatih Altaylı'nın programına konuk oldu

Güncelleme:

Jahrein kullanıcı adlı Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç, dün Habertürk kanalında Fatih Altaylı'nın programı Teke Tek'e çıkarak son zamanlarda Twitch'te yaşanan kara para aklama olaylarını aktardı.

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına çıkan Twitch yayıncısı Ahmet "Jahrein" Sonuç, 2023 yılında yapılacak olan seçimlerde bağımsız milletvekili adayı olacağını bildirmesinden bu yana dijital içerik üreticiliğinden çok sosyal medyada siyasi paylaşımlarıyla gündeme birçok kez geldi.

Twitch'in verilerinin sızdırılmasından sonra kara para akladığı anlaşılan Twitch yayıncılarının ifşalanmasında payı bulunan Ahmet Sonuç, kara para aklama denince ilk olarak akla gelen Yeşilçam suçlularından ziyade internet suçluları olduğunu söyledi. Suçları internet ortamı üzerinden işlediklerini ve binlerce kişinin kredi kartı bilgilerinin sızdırılması sonucunda kredi kartındaki paraları genç ama teknolojiden anlayan insanlar sayesinde nakite çevirdiğini açıkladı.

TWITCH'TE KARA PARA NASIL AKLANDI?

İnternet korsanlarının çaldığı kredi kartları kendi kullanmasının dışında internette birçok kişiye belirli ücret karşılığında satarak kendi izini kaybettirme taktiğini kullandığını belirtti Jahrein. Çalıntı kredi kartları ile ise bit dolandırıcılığı yapanların Türkiye'de yüzlerce yayıncıyla anlaşarak komisyonlu olarak parayı Twitch bit bağışları sayesinde nakite çevirdiğini açıkladı.

SİBER POLİSLERE 3 SAAT BOYUNCA İFADE VERDİ

Twitch'te 30-40 izlenen yayıncının aylık yayın gelirlerinin 15 bin dolarlara kadar çıkmasının ardından diğer yayıncıların da gelirleri inceleniyor ve yüzlerce yayıncının gelirinin bir anda çok yükseldiği anlaşılıyor. Bunun üzerine kara para akladığını itiraf eden birkaç yayıncıdan sonra sistemin nasıl işlendiği de çözülmüş oluyor. Komisyon sistemiyle çalışarak kripto paralar üzerinden kara para aklandığını belirtti Jahrein. Ayrıca yaşanan bu olaylardan dolayı da siber polislere 3.5 saat boyunca ifade verdiğini söyledi.

JAHREİN TWITCH'İ BIRAKACAK MI?

Fatih Altaylı'nın Jahrein'e Twitch'i neden bırakıyorsun sorusu üzerine Jahrein, Twitch'te aklanan kara para olayları sonucunda herhangi bir geri dönüş alamama, karşılarında konuşacak yetkili biri bulamamaları, Twitch'in duyarsızlığı ve sessizliğinin güvenini zedelediğini belirten Jahrein, Twitch'i bırakacağını açıkladı. Ancak Twitch ile Mayıs 2022 tarihine kadar sözleşmesi bulunan Jahrein sözleşmesini feshetmeye çalışacağını belirtti.

Twitch yayıncısı Jahrein, Fatih Altaylı'nın programına konuk oldu

Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gamegar

Fatih Altaylı Ahmet Sonuç Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title