Haberler

    Türk oyuncuların son kalesi çöküyor! Steam'deki oyun fiyatlarına zam geliyor

    Güncelleme:

    Son zamanlardaki doların artışından etkilenmeyen Steam'deki sabit 2.5 TL kur ile oyun satışlarına devam ediyordu. Türk oyuncuların güvendiği son kale de çöküşe geçiyor ve Steam'deki oyunlar fiyatları yavaş yavaş dolar kurundan etkilenmeye başladı.

    Türkiye'de yükselen döviz kurlarına rağmen Steam'in uyguladığı düşük kur ayarı nedeniyle birçok oyun uygun fiyata satın alınabiliyor, ancak dağıtımcı firmalar Steam'in önerdiği düşük kur yerine güncel döviz kurunu uygulamayı da tercih edebiliyor ve bu da Steam'deki oyun fiyatlarında ani değişimlere sebep olabiliyor. Bunun en güncel örneği ise Elden Ring oldu.

    STEAM'DEKİ OYUN FİYATLARINA ZAM GELİYOR

    Yakın zamanda çıkış tarihi açıklanan ve ön siparişe açılan Elden Ring, Steam üzerinden 299,00 TL'den satışa sunulmuştu, ancak 6 Aralık itibarıyla Elden Ring Steam fiyatı zamlandı ve 60 dolar değerindeki standart sürümü ise 499,00 TL'ye çıktı. Steam'de gözle görülebilir en büyük zamlar ise Total Warhammer II oyununun DLC'lerine geldi. 12 gün önce yapılan zamlarla beraber yaklaşık iki katına yükselerek 945,00 TL'ye ulaştı.

    Türk oyuncuların son kalesi çöküyor! Steam'deki oyun fiyatlarına zam geliyor

    OYUN FİYATLARI İKİ KATINA ÇIKIYOR

    Steam'deki oyun zamları daha öncelerinde de yapılmaktaydı. Geçtiğimiz senelerde 30-70 TL civarında satılan Rust adlı hayatta kalma oyunu döviz kurundaki artık ile 208,00 TL'ye yükseldi. Ayrıca Steam'in en çok oynanan oyunu arasında yer alan Counter Strike: Global Offensive'e de güncel kurlarla beraber zam gelerek 123,00 TL'ye yükseldi. Elden Ring ise ilk ön siparişe açıldığında 299,00 TL fiyat etiketine sahipti. Fakat dağıtımcı firma Bandai Namco, Türkiye'deki Elden Ring Steam fiyatı için değişikliğe gitti ve şu anda 499,00 TL'den satışta yer alıyor. Deluxe Edition ise 669,00 TL fiyata sahip.

    Türk oyuncuların son kalesi çöküyor! Steam'deki oyun fiyatlarına zam geliyor

    STEAM'DEKİ OYUN FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

    Valve, Steam platformunda satışa sunulan oyunlar için döviz kurlarının yüksek olduğu ülkelerde yayıncı firmalara mevcut kurun çok altında bir ayarda öneride bulunuyor. Bu sayede bir nevi yerel fiyatlandırmayı teşvik etmiş oluyor. Ancak nihai karar yine söz konusu oyunun dağıtımcı firmasında oluyor ve firma istediği taktirde oyunun yurtdışı satış fiyatına denk gelecek şekilde önerilen kurdan daha yüksekte fiyat uygulayabiliyor. Eğer firmalar Valve'ın öneride bulunduğu kuru tercih ederse o firmaya bağlı oyunlar daha uygun fiyata satışa sunulurken, bunu kabul etmeyen firmaların oyunları yüksek fiyatlar ile satışta oluyor.

    Kaynak: SaveButonu / Gamegar

    Elden Ring Steam Haberler

    Bakmadan Geçme

    Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title