Haberler

Galler'den Alınmış Gibi Gösterilen Sahte Belge ile Arsa Satışı Yapmaya Kalkmışlar

İstanbul Pendik'te, Birleşik Krallık'a bağlı Galler'deki noterden alınmış gibi gösterilen sahte vekalet belgesi ile bir arsanın satışı kendi üzerlerine yapmak isteyen iki kişi tapu dairesinde suçüstü yakalandı.

İstanbul Pendik'te, Birleşik Krallık'a bağlı Galler'deki noterden alınmış gibi gösterilen sahte vekalet belgesi ile bir arsanın satışı kendi üzerlerine yapmak isteyen iki kişi tapu dairesinde suçüstü yakalandı. Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen sahte vekalet ile arsa satışı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, geçen Salı günü, Pendik Tapu Müdürlüğü'nde önlem aldı. İddiaya göre şüpheli E.Y. (37), arsanın gerçek sahibi A.K.Y. (67) adına İngiltere Galler'deki bir noterden alınmış gibi gösterilen vekalet belgesi ile Pendik Tabu Müdürlüğü'ne geldi. E.Y. sahte belge ile Kurtköy'de bulunan arsayı arkadaşı K.D.?ye (50) satış yapmak için gerekli evrakları Tapu Müdürlüğü'ne teslim etti. İkili, satış işlemi için gerekli harç parasını da bankaya yatırdıktan sonra Tapu Müdürlüğü'ne geri döndü. E.Y. ile K.D. satış için imza atacakları sırada Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince suçüstü yakalandı. Polisteki işlemleri biten şüpheliler 1 gün sonra, adliyeye sevk edildi. İki şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşik Krallık İstanbul Pendik Galler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title