Haberler

Galerici esnafının sorunları dinlendi

Güncelleme:

Yeşiltepe Galericiler Sitesinde faaliyet gösteren esnafların sorunları dinlendi ve yaşanan sıkıntıların çözümü yakın zamanda hayata geçirilecek.

Galericiler Sitesinde yapılan toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Sami Payza, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Yalçın Yalçın, Büyükşehir belediyesi Daire Başkanları ve esnaflar katıldılar.

Toplantıda konuşan MESOB Şevket Keskin, Galericiler Sitesi'nde su sorunu ve site içindeki yolların yeniden düzenlenmesi sorunu bulunduğunu belirterek, Malatya'ya, Büyükşehir'e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a yakışır bir sitenin ortaya çıkarılması konusunda gereken çalışmaların yapılacağından emin olduklarını ifade etti.

Keskin, Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır'ın kapısını her zaman esnafa açık tuttuğunu ve şehir içinde çok sayıda esnaf sitesinin Ahmet Çakır döneminde yeniden düzenlenerek modern hale getirildiğini belirtti.

TÜRKİYE'NIN YILIN AHİSİ MALATYA'DAN

Ahilik Haftası'nın Malatya'da 24 Mayıs Salı günü kutlanacağını belirten Keskin, bütün esnaf ve sanatkarları Şire Pazarı Meydanı'nda yapılacak olan törene katılımlarını istedi. Keskin, Malatya'da yılın Ahisi olarak belirlenen Abuzer Salik'in aynı zamanda Yılın Ahisi olarak da seçildiğini ve Yılın Ahisi Ödülünü 27 Mayıs'ta Kırşehir'de düzenlenecek olan törende verileceğini kaydetti.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, bir ilin gelişmesinde seçilenlerin ve atananların ortak akılla hareket etmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Şuanda da bir ortak akıl neticesi olarak bir araya geldik ve ortak akılla sorunları dinleyip, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Yeşilyurt Belediye Başkanımız çözümler adına gayret göstereceklerine eminiz" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, "Galericiler sitesi Malatya için çok önemli. Burası çok hareketli bir site. Buraya dışarıdan çok sayıda insan geliyor ve alışveriş yapıyor. Buranın sorun ve sıkıntıları ile yakından ilgileniyoruz. Bundan sonrada çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Alt yapı anlamında olsun, üst yapı anlamında olsun, yol anlamında olsun veya park ve kültür merkezleri anlamında olsun Büyükşehirin getirmiş olduğu hizmetler geçmiş dönemler ile kıyaslanmayacak kadar bölge için önemli hizmetler. Kırsalda 2 yıldır çok yoğun çalışıyoruz ve bütün ekiplerimiz tempolu bir çalışma yürütüyorlar. Ama kesinlikle merkezide ihmal etmiyoruz. Merkezinde sağlıklı gelişmesi adına, planlı büyümesi adına ilçe belediyelerimiz ile birlikte daha yoğun bir hizmet akışı her bölgemizde var. Bu bölgemizdeki en büyük sıkıntımız Kuzey Kuşak Yolu üzerinde şuyu çalışmamız vardı. Çarmuzu bölgesindeki şuyu çalışması bitirildi. Oradaki yol çalışmaları devam edecek. Bölgemizdeki 3 noktada hemzemin geçitlere üst geçit yapılıyor. Babuktu'da, Topsöğüt girişinde üst geçitler yapılıyor. Malatya'da 14 tane üst geçit yapılacak ve bunların projelerini büyükşehir olarak hazırladık, TCDD ise ihalelerini yaptı" dedi.

Toplantı da Galericiler Sitesi'nin yıllardan beri sorunu olan artezyen kuyusu açılması ile site içerisindeki yolların yeniden düzenlenmesi ve alt yapısının yenilenmesi konusu gündeme geldi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu sorunların kısa sürede çözüleceğini ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şevket Keskin Ahmet Çakır Yeşilyurt Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title