Haberler

Galatasaray Liv Hospital Oyuncusu Sinan Güler Açıklaması

"Kendimce farklı bir ortama girdiğimi söyleyemem. Burada bildiğim bir basketbol oynayacağım" "Umuyorum ki sezon başında anlaştığım süreden itibaren bana büyük ilgi gösteren Galatasaray taraftarını mahcup etmeyecek şekilde, sahada en iyi mücadeleyi gösteririm" "Hedefimiz beklentileri karşılamak ve geçen sezonki başarının üzerine bir şeyler katabilmek"

MEHMET FATİH DUMAN - Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı'nın yeni transferlerinden Sinan Güler, hiç yabancı olmadığı bir ortama geldiğini söyledi.

Sinan Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bir takıma geldiğini belirtirken, "Başantrenörümüz Ergin Ataman'ın yanı sıra takımda, daha önce oynadığım 4-5 oyuncu var. Kendimce farklı bir ortama girdiğimi söyleyemem. Samimi olduğum, tanıdığım, bildiğim bir yerdeyim. Burada bildiğim bir basketbol oynayacağım" dedi.

Sarı-kırmızılı taraftarların transferinden itibaren kendisine büyük ilgi gösterdiğini aktaran Sinan, "Umuyorum ki sezon başında anlaştığım süreden itibaren bana büyük ilgi gösteren Galatasaray taraftarını mahcup etmeyecek şekilde, sahada en iyi mücadeleyi gösteririm. Takım olarak da geçen seneki başarımızı tekrarlayacak şekilde bir basketbol oynarız" ifadelerini kullandı.

-"Sezona kupayla başlamak istiyoruz"

Fenerbahçe Ülker ile yapacakları Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını çok önemsediklerini belirten Sinan Güler, kupayı kazanmak istediklerini kaydetti.

"Şimdi hedefimiz önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı. Sezona kupayla başlamak istiyoruz" diyen başarılı oyuncu, "Geride kalan sezonda kazanılan lig şampiyonluğuyla birlikte başarı çıtası yükseldi. Taraftarların, kulübün ve camianın beklentileri var. Bizim de hedefimiz bu beklentileri karşılamak ve geçen sezonki başarının üzerine bir şeyler katabilmek. Takım olarak taraftarın da desteğiyle, birlik beraberlik içinde ulaşacağımız en iyi yerlere ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

-"THY Avrupa Ligi ayrı bir maraton"

Galatasaray Liv Hospital'ın tarihinde ikinci kez yer aldığı ve bu sezon ilk kez direkt olarak katıldığı THY Avrupa Ligi'nin oldukça zorlu geçeceğine değinen Sinan, şunları söyledi:

"THY Avrupa Ligi özellikle son iki sezondur fikstür değişikliğiyle beraber ayrı bir maraton oldu. Fizik olarak çok yorucu bir hal aldı. İlk turda 10, ikinci turda 14 maç yapılıyor. Geniş bir kadromuz var. Fiziksel olarak hepimizin hazır olması gerekir ki saha içinde verilen fırsatları iyi değerlendirelim, takımın başarısını daha yukarılara çekebilelim."

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) ile THY Avrupa Ligi kıyaslaması da yapan Sinan Güler, "Ben zaten THY Avrupa Ligi'nde oynanan basketbolu NBA'den daha çok beğeniyorum. Daha keyifli bir basketbol var ve taraftarlarla  daha iç içe. Biz zaten, özellikle milli takım oyuncuları, bir sezonda play-off oynayan bir NBA sporcusu kadar maç yapıyoruz. Sezon içinde 100'e yakın maça çıkıyoruz. Tek farkı, THY Avrupa Ligi'nde birçok ülke dolaşıyor olmamız. Ben bu kulvarı izlemeyi ve takip etmeyi daha çok seviyorum" diyerek sözlerini tamamladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title