Haberler

    Galatasaray-Eskişehirspor Maçından Notlar

    Galatasaray'ın ilk 11'inde, transfer döneminin son gününde kadroya katılan isimlerden Dzemaili ve Tarık Çamdal yer aldı.

    Ligin ilk haftasında Bursaspor'a karşı deplasmanda oynana müsabakanın ilk 11'inde yer alan isimlerden, cezalı Felipe Melo'nun yerine yeni transferlerden Blerim Dzemaili maça başlarken, yedeğe çekilen Hakan Balta'nın yerine ise yine kadroya sonradan dahil olan Tarık Çamdal görev yaptı.

    Bu iki oyuncu, Galatasaray formasıyla ilk maçlarına çıkmış oldu.

    Sarı-kırmızılı ekip müsabakaya, Muslera, Veysel, Chedjou, Semih Kaya, Tarık, Dzemaili, Yekta, Selçuk İnan, Sneijder, Bruma, Burak Yılmaz 11'i ile başladı.

    Taraftarından yoksun


    Fenerbahçe ile yapılan TFF Süper Kupa maçında taraftarının neden olduğu tribün ve saha olayları nedeniyle saha kapama cezası alan Galatasaray, Eskişehirspor karşısında tribün desteğinden yoksun olarak mücadele verdi.

    Yeni uygulama gereği Türk Telekom Arena'da sarı-kırmızılı taraftarlar bulunmazken, rakip takım taraftarları ise kendilerine ayrılan bölümde yer aldı. Türkiye'de ilk kez uygulanan bu cezalandırma yöntemiyle, bir müsabaka ev sahibi takım taraftarından yoksun ancak konuk ekip seyircisi önünde oynanmış oldu.

    Futbol Disiplin Talimatı'na göre, elektronik biletin uygulandığı karşılaşmada, Galatasaray'a ceza verildiği tarihten önce kartlarını almış olan Eskişehirspor taraftarları, müsabakayı izleme şansı yakaladı. Yaklaşık 2 bin 400 kişilik konuk ekip tribününde, 50 kadar Eskişehirspor taraftarı yer aldı.

    Öte yandan, ceza nedeniyle boş kalan Galatasaray tribünlerine, "Tek krallık, Galatasaraylılık", "Armanın peşinde adanmış hayatlar" ve "Türkiye'dir Galatasaray" yazılı dev pankartlar serildi.

    Melo cezalı


    Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) aldığı 2 maç ceza nedeniyle Eskişehirspor karşısında forma giyemedi.

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a hakaret içeren bir yazıyı sosyal medyada paylaşması nedeniyle PFDK'dan ceza alan Melo, cezasının ilkini Eskişehirspor mücadelesinde çekti.

    Semih Kaya ilk 11'de


    A Milli Futbol Takımı kampında sakatlık yaşayan Semih Kaya, Eskişehirpor maçına yetiştirildi.

    Sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosundan çıkarılan ve İzlanda maçında forma giyemeyen oyuncu, dün takımla çalışmaya başlamasının ardından, bugün de ilk 11'deki yerini aldı.

    Prandelli'nin yedeklerde tek yabancı tercihi Pandev


    Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Eskişehirspor maçının yedekleri arasında yabancı oyunculardan Pandev'e yer verdi.

    Maçın ilk 11'inde Muslera, Dzemaili, Sneijder, Bruma ve Chedjou'ya görev veren İtalyan teknik adam, yedek kadroda ise sadece Goran Pandev'i tercih etti. İtalyan teknik adam, Alex Telles'i ise kadroya almadı.

    Veysel ve Tarık eski takımlarına karşı


    Sarı-kırmızılı ekipte Veysel Sarı ve Tarım Çamdal, eski takımlarına karşı sahadaki yerlerini aldı.

    Galatasaray'ın Eskişehirspor'dan geride kalan sezonun devre arasında kadrosuna kattığı Veysel Sarı ile bu sezon yaz transfer döneminin son gününde aldığı Tarık Çamdal, eski takımlarına karşı ilk 11'de görev yapma fırsatı buldu.

    Sezonu Eskişehirspor forması ile açan Tarık Çamdal, takımının ilk haftada Konyaspor'a karşı yaptığı maçta 90 dakika süre almıştı.

    Türk Telekom Arena'da 118 gün sonra


    Galatasaray Futbol Takımı, stadı Türk Telekom Arena'da 118 gün sonra yeniden bir karşılaşmaya çıktı.

    Sarı-kırmızılı takım, sahasında en son Spor Toto Süper Lig'de geçen sezonun 34. haftasında, 17 Mayıs Cumartesi günü Kayseri Erciyesspor ile karşı karşıya gelmişti.

    Metin Oktay unutulmadı


    Türk futbolu ve Galatasaray'ın efsane oyuncularından "Taçsız Kral" lakaplı Metin Oktay, ölümünün 23. yıl dönümünde Türk Telekom Arena'da unutulmadı.

    Stat skorbordlarından Metin Oktay'ın futbolculuğu döneminden görüntülere yer verilirken, tribüne de fotoğrafı asıldı.

    Öte yandan, Galatasaray, Eskişehirspor maçında da forma sponsoru ismi yer almayan formalar ile sahada yer aldı. Çin teknoloji şirketi Huawei ile önümüzdeki hafta içi yerel maçlarda geçerli olacak forma sponsorluğu sözleşmesi imzalayacak olan sarı-kırmızılı ekip, henüz bu şirketin adını formasına taşımadı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Eskişehirspor Tarık Çamdal Felipe Melo Galatasaray Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title