Haberler

    Galatasaray'dan Kritik Üç Puan: 1-2

    Sarı kırmızlılar, Eskişehir karşısında tel tel döküldüğü maçta Umut ve Selçuk'un golleriyle kazanmasını bildi.

    Spor Toto Süper Lig'in 19. hafta kapanış mücadelesinde Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray'ı, zorlu Eskişehirspor deplasmanına konuk oldu.

    PFDK'nin tribün kapatma cezası nedeniyle Eskişehirsporlu taraftarların coşkusunun eksikliğinin hissedildiği mücadelede ilk devre karşılıklı gelen gollerle 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. Henüz ilk dakikalardan sürpriz çıkışlarla rakibini zorlamaya başlayan ev sahibi ekip, Arjantinli golcü Funes Mori ile üstünlük sayısına çok yaklaştı. Felipe Melo'nun büyük hatasında araya giren Mori, bir anda kaleci Muslera karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda Uruguaylı eldiven gole izin vermedi. Akabinde kullanılan korner vuruşunda ise ön direkte kafalardan seken topu iyi takip eden bir önceki pozisyonun kahramanı Mori, penaltı noktası üzerinde dönerek harika bir şut çıkarttı ancak bu seferde şutu çerçeveyi tutmadı.

    GALATASARAY'A BEŞ DAKİKA YETTİ

    Temkinli futbolunu sürdüren Galatasaray, ilk çeyrek geride kalırken, rakibinin baskısını kırarak oyuna ortak olmaya başladı. Sonrasında tempoyu yükseltmeye başlayan sarı kırmızılılar, 20'de aradığı golü de buldu. Wesley Sneijder'in şık pasıyla savunmanın arkasına sarkan Umut Bulut, sol çaprazdan şutunu çekti. Ruud Boffin ilk pozisyonda şutu engellese de dönen topu alan golcü oyuncu, topu boş kaleye gönderdi.

    Ev sahibi ekip, golden sonra tekrar kendine gelerek rakip kaleye yüklenmeye başladı. 27'de Serdar'ın sol kanattan pasını alan Sezer Öztürk, yay üzerinden çok sert vurdu ancak Muslera müthiş uzanarak topu çelmeyi bildi. Sağ taraftan gelen sert ortayı ön direkte tokatlayarak uzaklaştırmak isteyen Muslera'nın hamlesi yetersiz kalınca, arka direkte Sissoko bomboş durumda ayak içiyle ağları havalandırarak skora denge getirdi.

    EMRE HARİKA SOKULDU

    Es Es'in beraberlik sayısının ardından iki taraf da riskli işler yapmaktan kaçınmaya çalıştı. Cimbom göbekten, Eskişehir ise kanatlardan hızlı ataklarla gol aradı ancak girişimlerden bir sonuç alamadılar. Devrenin bitimine doğru Galatasaray, Emre Çolak ile soyunma odalarına önde gitme fırsatını yakaladı fakat başarılı olamadı. Telles'in pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Emre, çok şık bir hareketle rakibini geçip şutunu çekti. Son anda Sezgin araya girerek şutun kaleye gitmesini engelledi.

    Ve devre Umut ve Sissoko'nun karşılıklı golleriyle 1-1'lik beraberlikle tamamlandı.

    ASLAN KAYIPLARDA

    İkinci yarıda ise Eskişehirspor'un mutlak bir hakimiyeti söz konusuydu. Galatasaray özellikle devrenin ilk yarısında orta sahayı bile geçmekte güçlük çekerken, ev sahibi ekip akın akın rakip kaleyi zorladı. Ancak üçüncü bölgeye kadar kusursuz gelen Es Es, bir türlü aynı aktiviteyi ceza alanına taşıyamadı. Son vuruşlarda ve pas tercihlerini yanlış yönde kullanan Skibbe'nin talebeleri, son çeyreğe girilirken, baskısının karşılığını alamadı.

    Son 10 dakikada inanılmaz anlara tanık olundu. 82'de sağ çaprazda topla buluşan Emre Güral, üst üste iki çalımın ardından çok sert vurdu ancak top üst direkte patladı. Üç dakika sonra ise ilk gole benzer bir pozisyonda Umut bu sefer Boffin'i geçmeyi başaramadı. Sneijder'in nefis ara pasında topla buluşan ilk golün sahibi, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı file bekçisinin üzerine nişanladı.VE SAHNEYE SELÇUK ÇIKAR

    Temponun tavan yaptığı dakikalarda sahneye Olcan ve Selçuk ikilisi çıkarak günü kurtaran isimler oldu. 87'de Galatasaray'ın çok adamla yüklendiği pozisyonda Olcan'ın sol kanattan ortasına arka direkte yakın mesafeden Selçuk vurdu. Savunmaya da temas eden top ağlarla buluştu.

    Kalan sürede skoru korumayı başaran Galatasaray, böylece puanını 42'ye yükseleterek, ikinci sıradaki Fenerbahçe ile puan farkını bir indirdi.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Eskişehirspor Galatasaray Galatasaray Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title