Haberler

    Galatasaray'dan Büyük Transfer Operasyonu

    Güncelleme:

    Ligde zirve yarışını sürdüren ve Şampiyonlar Liginde, Chelsea ile kritik bir rövanş maçına çıkacak olan Galatasaray'da transfer çalışmaları başladı.

    Ligde zirve yarışını sürdüren ve Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ile kritik bir rövanş maçına çıkacak olan Galatasaray’da transfer çalışmaları başladı.

    Devre arasında Mancini’nin istekleri doğrultusunda 9 yeni ismi kadrosuna katarak takımda gençleştirme operasyonu yapan Galatasaray yönetimi sezon sonunda yapacağı transferler için dünyanı n her yerinde oyuncu izliyor. Takıma yeni ismler kazandıracak olan sarı kırmızılıların hedefinde önemli oyuncular var.

    Scout ekibi harıl harıl çalışıyor

    Galatasaray’da son yıllarda büyük önem verilen scout sistemi meyvelerini yavaş yavaş veriyor. Özellikle Alex Telles transferiyle kendini kantlayan Galatasaray scout ekibi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Mancini’ye sezon sonunda detaylı bir liste vermek için hazırlık yapan ekip son günlerde çok meşgul. Avrupa’nın önemli liglerinde maçlar izleyen oyuncu izleme komitesi, Belçika Ligi’ni göz hapsine almış durumda.

    Belçika Ligi’ne yakın takip

    Yakın zamanda Galatasaray scout ekibine katılan analist, Marco Fumagalli sarı kırmızılılar için son zamanlarda Belçika Ligi’nde adeta maçtan maça koşuyor. Önceden belirlenen isimler için çıplak gözle takipte bulunan Fumagalli, gerekli bilgileri scout ekibiyle paylaşıyor. Özellikle Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarla izlediği maçları ortaya koyan analist, Standard Liege-Anderlect ve Gent-Lokeren maçlarında tribündeydi. İşte Marco'nun maçlardan aldığı resimler;

    Liste kabarık

    Galatasaray’ın Belçika Ligi’nde izlediği oyuncular arasında çok önemli isimler yer alıyor. Standard Liege’den Paul Jose Mpoku ve Mick Batshuayi Anderlect’den ise Cheikhou Kouyate ve Fatih Terim’in eski gözdesi Matias Suarez , Galatasaray scout ekibinin listesinde.

    Defansa Kouyate forvete Batshuayi

    Sezon sonunda Mancini’ye her mevki için detaylı bir liste hazırlayacak olan scout ekibi Anderlect’in defans oyuncusu Kouyate ve Standard Liege’in parlayan yıldzı Mick Batshuayi ‘nin üzerinde duruyor. Adı devre arasında Galatasaray ile anılan Kouayate için olumlu raporlar hazırlayan izleme komitesinin Liege’in forveti Batshuayi için de özel notlar aldığı ve oyuncu için transfer edilmesi yönünde rapor verebileceği aktarılıyor.

    Gol kralı

    Belçika Ligi’nde 27 maçta attığı 18 golle gol krallığında zirvede yer alan Kongo asıllı Belçikalı futbolcu müthiş bir sezon geçiriyor. 20 yaşındaki yıldız adayı güçlü fiziği ve hava toplarında etkili oluşuyla dikkat çekiyor.

    Neden Belçika Ligi?

    Premier Lig takımlarının alt yapısı durumunda olan Belçika Ligi son yıllarda Avrupa futboluna verdiği yıldız isimlerle adından söz ettiriyor. Bir çok afrika kökenli futbolcunun ilk durağı olan Belçika bu anlamda tam bir yetenek fabrikası durumunda. Bunun farkında olan Galatasaray’ın başarılı scout ekibi Belçika Ligi’ndeki oyunculara özel bir ilgi gösteriyor.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Roberto Mancini Galatasaray Belçika Chelsea Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title