Haberler

Gabon ve Nijerli Gazetecilerden Aa'ya Ziyaret

2. Türkiye Afrika Ortaklık Zirvesi'ne katılacak gazeteciler AA hakkında bilgi aldı.

Gabon ve Nijerli medya kuruluşları temsilcilerinden oluşan heyet Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen gazeteciler, AA'nın faaliyetleri, 2020 vizyonu ve Afrika'daki çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da 19-21 Kasım'da düzenlenecek 2. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'ne katılacak gazeteciler, Türkiye'de ağırlanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

AA Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Hasan Öymez, AA Editör Masası'nda yaptığı sunumun ardından konuk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öymez, AA'nın dünya genelindeki ve Afrika'daki yapılanması hakkında bilgi verdi.

AA'nın global yapılanmasında Gabon ve Nijer'in Tunus ofisine bağlı olarak çalıştığını dile getiren Öymez, Senegal'in başkenti Dakar'daki ofisin faaliyete geçmesiyle bu iki ülkedeki haberlerin oradan yönetileceğini söyledi.

Başta Haber Akademisi olmak üzere AA'nın projeleri hakkında bilgi veren Öymez, ajans haberciliğinin yanı sıra savaş, enerji, diplomasi, finans gibi değişik konularda da muhabirlik eğitimi verdiklerini kaydetti. Öymez, Haber Akademisi'nin yabancı gazetecilere de eğitim verdiğini, gelecek talep doğrultusunda Gabon ve Nijerli gazetecilere de eğitim vermekten memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Toplantının ardından gazeteci heyeti, AA'nın haber servislerini gezerek, işleyiş hakkında bilgi aldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Öymez Türkiye Afrika Gabon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title