Haberler

G20 Zirvesi

Liderler zirvesinin yapılacağı bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Avustralya'nın Brisbane kentinde 15-16 Kasım tarihlerinde düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi'nin yapılacağı bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Türkiye'yi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun temsil ettiği zirveye ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel gibi çok sayıda dünya lideri ve kalabalık heyetler katılacak.

Zirvenin güvenliğini sağlamak için gece yarısından itibaren zirve bölgesi özel bariyerlerle çevrildi. Brisbane Kongre ve Sergi Sarayı çevresi ve bölgeye ulaşan yollar kapatıldı ve polis kontrol noktaları kuruldu.

Ayrıca, kent merkezinde de birçok bölgede yayalara bariyerlerle bölünen yollarda polis kontrolünde geçiş izni veriliyor.

Liderler Brisbane'a gelmeye başladı -

Bu arada, G20 zirvesine katılacak liderler Brisbane kentine gelmeye başladı. Çarşamba günü gelen Güney Afrika Başkanı Jacop Zuma'nın ardından IMF ve OECD heyetleri, daha sonra perşembe gecesi de Başbakan Ahmet Davutoğlu kente geldi.

Ayrıca, zirvenin bir gün öncesinde Brisbane'a gelen liderler arasında Endonezya, Japonya, Hindistan, Meksika, Güney Kore, Senegal, Brezilya ve Suudi Arabistan liderleri bulunuyor. Rusya Devlet Başkanı Putin ve Kanada Başbakanı Stephen Harper'ın bugün geç saatlerde, ABD Başkanı Obama'nın ise yarın Brisbane'a gelmesi bekleniyor.

Zirve yarın başlıyor -

Brisbane kentinde 15 Kasım sabahı başlayacak G20 Liderler Zirvesi'ndeki ilk toplantı Queensland parlamentosunda G20 liderlerinin katılımı ile yapılacak. Zirvede ilk günün ilk oturumu ise "Küresel Ekonomi: Büyümeyi Güçlendirme ve İş Yaratma" başlığı altında Brisbane Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek. Toplantının ardından geleneksel aile fotoğrafı çekimi yapılacak, sonrasında da Modern Sanatlar Galerisi'nde ikili görüşmelerle ilk gün toplantıları sona erecek.

Zirvenin ikinci günü ise yine yoğun programlara sahne olacak. Brisbane Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki ana toplantı salonundaki oturumlarda konusu küresel ekonomik iyileşme ve enerji gibi konular ele alınacak.

Brisbane Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek öğle yemeğinde zirve bildirisinin kabul edilmesinin ardından G20'nin 2015 Dönem Başkanı olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir sunum yapması bekleniyor.

Bildirinin Avustralya Başbakanı Tony Abbott'un basın toplantısı ile duyurulmasından sonra G20 Liderler Zirvesi sona erecek.

G20 liderlerine ilk mesaj Oxfam'dan -

Öte yandan, dünya üzerinde yoksulluğun ortadan kaldırılması için mücadele eden sivil toplum kuruluşu Oxfam Avustralya, dünya liderlerinin dikkatini yoksulluğa yöneltmek için "canlı sergi" düzenledi.

Zirvenin yapılacağı Brisbane Kongre ve Sergi Sarayı yanında düzenlenen canlı sergide Oxfam üyeleri, Avustralya Başbakanı Tony Abbott, ABD Başkanı Barrack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Güney Afrika Başkanı Jacop Zuma'ın maskelerini takarak dünya liderlerinin dikkatini yoksulluğa ve eşitsizliğe çekmeye çalıştı.

AA muhabirine açıklamada bulunan OxfamNovib Kalkınma Danışmanı Meryem Aslan, vermek istedikleri mesajın yerine ulaşmasını umduklarını söyledi. Aslan, "Hafif eğlenceli bir şekilde dünya liderlerinin dünyadaki eşitsizlik konusunda güçleri olduğunu ve bu gücü kullanarak eşitsizlikleri yok edebilecekleri mesajlarını vermek istedik" dedi. - Melbourne

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Barack Obama Avustralya Brisbane Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title