Haberler

Futbolda Şike" Davası

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 36 sanıklı davanın karar duruşması başladı.

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 36 sanıklı davanın karar duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Mecnun Otyakmaz, Tayfur Havutçu, Serdar Adalı, İlhan Ekşioğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Fenerbahçe Kulübü yöneticileri ile eski futbolcular da izleyici olarak yer aldı. Taraftarlar ise salona alınmadı.

Bu arada, duruşma nedeniyle adliye içi ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Duruşma, sanıkların yoklamasıyla başladı.

Öte yandan, bir grup Fenerbahçe taraftarı Aziz Yıldırım'a destek vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Taraftarlar, çeşitli sloganlar atarak, yanlarında getirdikleri pankartları duvarlara astı.

- Davanın geçmişi

Kapatılan Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkında çeşitli hapis cezaları verdi. Temyiz incelemesini 17 Ocak 2014'te tamamlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in de yer aldığı bazı sanıkların cezasını onarken, diğerlerini bozdu. Yargıtay'ın kararı üzerine dava dosyası, 2 Mayıs 2014'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, başvuru üzerine, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasına ve infaz işlemlerinin geri bırakılmasına hükmetti. Trabzonspor ve Bucaspor'un bu karara itirazları ise reddedildi.

Davanın yeniden görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 Ocak 2015'te verdiği ara kararla, 6 sanıklı yeniden yargılama dosyası ile Yargıtay'dan bozulan 31 sanıklı dosyanın birleştirilmesine karar verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Fenerbahçe Spor Kulübü Tayfur Havutçu Aziz Yıldırım İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title