Haberler

Futbol Topu Büyüklüğündeki Mantar Şaşırttı

Güncelleme:

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, öğretim görevlisi 42 yaşındaki Bahaddin Kavrat'ın bulduğu, futbol topu büyüklüğünde ve 3 kilo ağırlığında mantar görenleri şaşırttı.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki Süphan Dağı eteklerinde Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi 42 yaşındaki Bahaddin Kavrat, tarafından bulunan futbol topu büyüklüğündeki mantar şaşkınlık yarattı.

'GÖBELEK' MANTARINI ARIYORLAR

Türkiye'nin 3'üncü yüksek dağı olan Süphan Dağı eteklerindeki Sütey Yaylası, birçok doğal güzelliği içerisinde barındırırken aynı zamanda doğada kendiliğinden yetişen ve halk arasında 'Göbelek' olarak adlandırılan dağ mantarı için de halkın uğrak mekanı durumunda bulunuyor.

3 KİLO AĞIRLIĞINDA MANTAR

Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Kavrat da arkadaşlarıyla birlikte Sütey Yaylası'nda gezinti yaparken, daha önce karşılaşmadığı büyüklükte bir mantarla karşılaştı.

Futbol topu büyüklüğü ve 3 kilo ağırlığı olan mantarı görünce büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirten Kavrat, hayatında ilk defa böyle bir mantarla karşılaştığını söyledi.

"ZEHİRLİ OLMASINDAN KORKTUK"

Kavrat, şöyle dedi: "Mantarın büyüklüğünü görünce arkadaşlarım ile birlikte büyük şaşkınlık yaşadık. Bulduğumuz mantar top büyüklüğünde yaklaşık 3 kilo ağırlığındaydı. Ancak mantar kendisi açmadığı için zehirli olduğunu düşünerek yaptığımız incelemenin ardından mantarı yine bulduğumuz yere bıraktık. Mantar belki de yenilebilirdi fakat biz zehirli olamayacağına emin olamadığımız için mantarı almadık. Ancak arkadaşlarımızla birlikte Sütey Yaylası'nda zehirli olmayan normal dağ mantarlarından topladık."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eren Üniversitesi Adilcevaz Türkiye Bitlis Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (9)

akepeciler inanır ancak:

yalanınız batsın. . . alçıdan yapılmış lan bu. . . mantar bulmuş yalancı köylü fotoğrafları bunlar. . .

4
12
yanıtYanıtla
esoes:

nedir bi akp ci hazımsızlığınız be :)

yanıt0
yanıt0
Öğretim görevlisine bak:

Adam mantarı alıp inceleyeceğine, zehirli olur diye KORKTUK diyor. Bu ülkede bilim yapmak kimlere kaldı Allah''ım. Bunlar da bilim adamı diye geçiniyorlar. Oradaki köylü vatandaş da aynısını yapardı, senin farkın ne şimdi?

13
2
yanıtYanıtla
Serhado:

Devletimize hediye etsin pkklılara vermesin takip edin. :)

0
4
yanıtYanıtla
hamza:

yüksek dağların kuzey cephesinde mayıs ve haziran ortalarında olur. çok topladım. köylü olmayan bilmez. çok estetik bir yapısı var. tadı tadı diğer mantarlardan farklı ve zehirsizdir. daha büyükleri var. bilmeyen yanında geçse taş sanır.

3
0
yanıtYanıtla
guddusü:

essek kafası

0
2
yanıtYanıtla
AHMET AZİZ:

BU İŞE YARAMAYAN BİR MANTAR TÜRÜ. . ÜSÜTNE BAS GEÇ

0
2
yanıtYanıtla
Furkan:

Bayburt''da sekiz kiloluk mantar bulundu videosu da net varr

1
0
yanıtYanıtla
Hakiki Recep Atli:

Bu habere benim adimi kullanip yorum yazan bir pislik var.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title