Haberler

Furkan Doğan'ın Kabri Başında İsrail Anlaşması Protestosu

Kayseri'de bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İsrail'in Mavi Marmara gemisi baskanında hayatını kaybeden lise öğrencisi Furkan Doğan'ı kabri başında ziyaret etti, İsrail'le yapılan anlaşmayı protesto etmek için 3 günlük açlık grevi başlattı.

Kayseri'de bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İsrail'in Mavi Marmara gemisi baskanında hayatını kaybeden lise öğrencisi Furkan Doğan'ı kabri başında ziyaret etti, İsrail'le yapılan anlaşmayı protesto etmek için 3 günlük açlık grevi başlattı.

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şubesi ile Turan Kültür Derneği Başkanı Ali İhsan Öztürk, Türk Diyanet Vakıfsen Şube Başkanı Adem Çavuşoğulları ile bazı dernek üyeleri, Kayseri'nin Talas ilcesine bağlı Reşadiye Mahallesi Mezarlığı'nda bulunan Furkan Doğan'ın kabrini ziyaret etti. Türk ve Filistin bayraklarının bulunduğu Doğan'ın kabri başında Kur'an-ı Kerim okuyan Türk Diyanet Vakıfsen Şube Başkanı Adem Çavuşoğulları yaptığı duada, " Furkan Doğan'ın emanetine sahip çıkamadık. Gazze abluka altında tutulmaya devam ediyor. Gazze'ye yardım gitmiyor. Furkanımız hakkını helal etsin bize. Emanetine sahip çıkamadık" dedi.

Mezarlığın girişindeki Furkan Doğan Parkı'ndaki Mavi Marmara ve Doğan'ın resminin bulunduğu panonun önünde bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı ve Turan Kültür Derneği Başkanı Ali İhsan Öztürk de şunları söyledi:

"Furkan kardeşimizi, geçtiğimiz yıllarda, Gazze uğruna, Filistin uğruna şehit verdik. O yıllarda tüm Müslümanların içi yandı. Orada verdiğimiz 9 can, hepimizin canıydı. Bugün katil devlet İsrail ile yapılan anlaşma, O şehitlerimizi ve Müslümanları şu Ramazan ayında ve Kadir Gecesi'nde rencide etmiştir. Buradan o anlaşmayı kabul etmediğimizi, anlaşmayı yapanları kınadığımızı bildiriyoruz. Müslümanlar, bir vücudun organları gibidir. Birine bir zarar geldiği zaman, bunu hepsi hisseder. Acaba hissetmeyenler ve Furkan Doğan'ın hatırasına sahip çıkamayanlar, bu bedenin azalarından biri değil midir, diye düşünüyoruz. Daha düne kadar Furkan Doğan ve şehit kanı üzerinden siyaset yapanlar, bugün ne oldu da Furkan Doğan'ı sattınız? Yarın korkuyoruz ki, Furkan Doğan terörist ilan edilebilir. Bugün İsrail'le yapılan o anlaşma, Müslümanları rencide etmiştir ve o anlaşma tekrar yeniden gözden geçirilmelidir. Aziz şehitlerimizin hatıralarını yad etmek, o hatıralarına sahip çıkmak için buradayız. İsrail'le yapılan anlaşmayı ve Rusya'yla yapılan özür olayını kınıyoruz. Tüm bu yaşananları protesto etmek amacıyla 3 günlük açlık grevi başlatıyoruz."

Öztürk ve beraberindekiler, açıklamaların ardından parkta oturarak açlık grevini başlattılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Furkan Doğan Marmara Kayseri İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
title