Haberler

Fujıtsu Prımergy Sunucu Modelleri Avrupa'da Rakip Tanımıyor

Japonya'da "High Performance Computing" Pazarının Lideri Olan Fujitsu, Avrupa'daki İlk Büyük Çözümünü Almanya'da Gerçekleştirdi.

Aachen'deki RWTH Üniversitesi'nde 250 sunucu ile "high performance computing" platformu oluşturan Fujitsu, kümelenmeye hazır (Cluster Ready) ve en gelişmiş Intel işlemcileri kullanan PRIMERGY sunucu modelleri ile bu alanda rakip tanımayacağını bir kez daha gösterdi

Dünyanın önde gelen bilişim şirketlerinden Fujitsu, PRIMERGY sunucu ailesiyle Avrupa'nın ünlü "high performance computing" merkezlerinde yerini aldı. Fujitsu'nun x86 sunucu ailesi PRIMERGY ile geliştirdiği High Performance Computing (HPC) çözümleri, mühendis ve bilim adamlarının yüksek işlem gücü gerektiren bilimsel araştırmalarına destek veriyor. Japonya'da HPC pazarının lideri olan Fujitsu, önümüzdeki aylarda Almanya ve İngiltere'den başlayarak PRIMERGY sunucularıyla Fransa ve İtalya'da bulunan ve bütün Avrupa'da birbiriyle bağlantılı çalışması hedeflenen High Performance Computing ortamında yerini alacak.

Üniversiteler, akademiler ve araştırma merkezlerinde bilimsel araştırmalara destek vermek amacıyla tasarlanan HPC ortamının, bünyesindeki raf ve blade tipi sunucu sistemleri, orta katman yazılımları, InfiniBand bilgisayar ağı ve bir dizi danışmanlık ve entegrasyon hizmetiyle birlikte, önümüzdeki birkaç ay içinde Avrupa genelinde devreye girmesi bekleniyor.

Fujitsu, HPC çözümleri ile bilgisayar destekli mühendisliğin yanı sıra günümüzde yoğun ilgi gören bio-bilişim, finansal risk modelleme ve üç boyutlu bilgisayar grafikleri başta olmak üzere sayısal içerik yaratma projelerinde etkin bir rol üstlenmeyi hedefliyor.

Fujitsu Türkiye Sunucu Teknoloji Satış Yöneticisi Emrah Büyüksomer, HPC çözümlerinin bilimsel araştırmalara katkısını şöyle değerlendirdi:

"Dünyada birçok önemli endüstride, "High Performance Computing" (HPC), özellikle bilgisayar simülasyon ve modelleme süreçleri için yaşamsal bir öneme sahiptir. Bu arada HPC dünyada giderek büyüyen bir pazar olma özelliğini taşıyor. Disiplinlerarası bilimsel araştırmalar ve Avrupa bilim dünyasıyla olan ilişkileri, Türkiye üniversitelerinde de bu tür çözümlere ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Fujitsu bu çerçevede en gelişmiş çözümleri, gerek sanayilerimizin Ar-Ge departmanlarına, gerekse üniversitelerimize sunmaya hazırdır".

Japonya'da HPC pazarının lideri olan Fujitsu, bu ülkenin en gelişmiş bilgisayar sistemleriyle üniversitelere ve sanayi kuruluşlarına hizmet veriyor. Avrupa'da ise en üst seviye donanım teknolojisi, testlerden geçmiş ve onaylanmış sertifikalı HPC çözümleri ile 30 yıldan uzun bir süredir bu alandaki deneyimini ve yenilikçiliğini sunuyor. Fujitsu önümüzdeki iki yılda x86 sunucu işinden sağlamayı planladığı gelirin % 20'sini, HPC çözümlerinden elde etmeyi hedefliyor.

Fujitsu HPC çözümleri

HPC çözümlerine ihtiyaç duyan kurumlar için Fujitsu, küresel ölçekte uzman iş ortakları ve yetkinlik merkezlerinden oluşan geniş bir ekosistem sunuyor. Fujitsu'nun kısa bir süre önce duyurduğu ve bulut bilişim sunucu altyapısı için geliştirmiş olduğu PRIMERGY CX1000 ve dinamik sunucu altyapısını tek bir kasada sunduğu PRIMERGY BX900 Blade Sunucu sistemleri gelişmiş HPC çözümlerine evsahipliği yapıyor. Kısa sürede kendi HPC çözümleri için sunucu kümeleri oluşturmak isteyen kurumlar ise ölçeklenebilen PRIMERGY RX200 raf sunucularıyla bu tür yapıları adım adım büyütebiliyor.

Bu çerçevede PRIMERGY HPC sistemlerinin ilki Intel® Cluster Ready (Kümelenebilen Sunucu) sertifikası ile Fujitsu müşterilerine ön testleri yapılmış, farklı platformlar arasında çalışabilirliği garanti edilmiş şekilde sunuluyor. Fujitsu'nun HPC çözümleri, bilimsel araştırmaların ihtiyaç duyduğu "high performance computing" platformlarına uygun olarak en yüksek düzeyde entegrasyona sahip kümelenmiş sunucuların yüksek başarımla kullandığı uygulama becerileriyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Intel Xeon 5600 serisi işlemcileri kullanan PRIMERGY ürün ailesinde özellikle RX200 S6 modeli, Avrupa'nın hızla büyüyen HPC pazarında, yüksek ölçeklenmeyi sağlayan Cluster Ready sertifikasıyla büyük bir ilgi görüyor.

Avrupa'nın ünlü üniversitelerinde

Fujitsu'nun Avrupa'daki ilk HPC müşterisi olan Almanya, Aachen'deki RWTH Üniversitesi, 30 bin öğrenci ve 450 profesörün bilimsel araştırmalara katkısıyla tanınıyor. Bu üniversitenin Bilişim ve İletişim Merkezi, HPC çözümleri için Fujitsu'yu tercih etti.

Fujitsu ve HPC çözümlerindeki iş ortağı Unicorner, üniversitenin veri merkezinde Linux ve Windows HPC yığınlarından oluşan 250 sunuculuk bir küme oluşturdu. Çok yüksek performanslı ve engellenmeyen InfiniBand bilgisayar ağını kullanan bu kümelenmiş sistem, kullanıcıların çok farklı noktalardan bilgisayara giriş yaparak paralel bilgisayar simülasyon operasyonlarını kullanmasını sağlıyor.

Fujitsu RWTH Üniversitesi'ne özel ve yüzlerce kişiden oluşan bir ekibi buradaki HPC çözümünü desteklemek için görevlendirdi. Ekip aynı zamanda ihtiyaç duyulan çeşitli sistem tasarımlarını hayata geçirdiği gibi sistemin farklı kullanıcı gruplarına yaygınlaştırılmasını ve teknik desteğini de sağlıyor.

Bu arada Fujitsu 30 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında Almanya, Hamburg'da düzenlenen Uluslararası Süper Bilgisayar Konferansı'na (ISC) da kendi HPC çözümlerini sergileyeceği etkinlik standıyla katılıyor.

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title